analytics

K. Kailan muistolle

Suomen Sukututkimusseuran hallituksen entinen jäsen, Sukuohjelmiston kehittäjä ja ystäväni Kaarle Kaila menehtyi äkillisesti viime viikon tiistaina. Vain muutamia päiviä aiemmin olin vaihtanut hänen kanssaan sähköposteja eräästä ongelmatilanteesta ja tyypilliseen tapaansa hän oli ratkaissut pulmani nopeasti sekä ystävällisesti.  Kalleen saattoi luottaa, sillä hän teki aina sen mitä oli luvannut.


Helmikuun puolivälissä tänä vuonna olin saanut häneltä omistuskirjoituksella varustettuna "Kankarin Kailat 200" -sukukirjan. Tämä Kaarle Kailan kokoama kirja juhlisti suvun kantaisän, Gustaf Johansson 200 -vuotissyntymäpäivää 13.12.2010. Ensimmäinen Gustafin ja Johanna Emelie Schalinin jälkeläisiä yhteen koonnut teos ilmestyi Kaarlen isän tekemänä vuonna 1947. Uuden teoksen ilmestymisen aikaan oli kantavanhempien jälkeläisiä elossa 1164 henkeä. Suvun yhdeksäs polvi näki päivänvalon heinäkuussa 2007.


Kankarin Kailat 200 -kirja on tehty Kallen itsensä ohjelmoimalla Sukuohjelmistolla, jonka kehitystyö alkoi jo 1980-luvulla. Toivottavasti tämä täysin suomalainen, mutta kansainväliset mitat täyttävä ohjelmisto kehittyy jatkossa Suomen Sukututkimusseuran avulla. Tämä olisi omalta osaltani paras kiitos Kaarle Kailan elämäntyöstä suomalaisessa sukututkimuskentässä.


Kunnioituksella muistaen


Juha Vuorela

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus