Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

21.3.2006

Suutari Asteniuksen avio-ongelmat

Suomalainen Wirallinen Lehti no 107, joka ilmestyi 11.5.1886 pitää sisällään seuraavan ilmoituksen:

"Koska vaimo Ewa Justina Astenius, joulukuun 8 päivän 1884, minun tietämättä, syyttä oli kotoansa poislähtenyt, ja että tietämätöntä on missä hän nykyään oleskelee, niin kehoitan minä waimoani Ewa Justina Asteniusta, että kihlakunnan päätösten mukaan 23 päiwä syyskuuta 1885, wuoden ja yön sisällä siitä kuin tämän on julkaista, minun kanssani yhteiselämään tulemaan Härjänvatsan kylään Karjalohjan pitäjään, muuten minä menen uuteen naimiseen. Karjalohja, toukokuun 3 päivä 1886. Gabriel Johan Astenius, suutari"


Vaimo ei tullut takaisin, eikä Gabriel uhkailustaan huolimatta mennyt uudelleen naimisiin. Hän sai avioeron Evasta 21.1.1888 ja kuoli samana vuonna, toukokuun 21. päivä.

Kaivattu vaimo Eva Justina oli syntynyt 24.1.1848 Karjalohjalla ja oli ollut vihkimisen aikaan vuonna 1870 piikana Härjänvatsan Vikkaraisen talossa. Gabriel Johan oli naapuritalo Koivun muonatorppari ja myöhemmin hänet mainitaan myös suutarina.

Eva Justina oli Lohjantaipaleen kylän Prunkan talon entisen piian, Engla Johanna Lindrothin avioton tytär. Hän sai sukunimen Lindewall isäpuoleltaan, Puujärven kylän muonatorppari Johan Lindewallilta. Johan ja Engla olivat avioituneet 1.12.1850.

Gabriel Asteniuksen esipolvet löytyvät tämän linkin takaa : http://tinyurl.com/n5rdx

Kuuntelussa The Snaps : The Voice

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...