analytics

Professori Knut Tallqvist



Kuva on osoitteesta http://cdli.ucla.edu/wiki/index.php/Tallqvist,_Knut_Leonard

Itämaisen kirjallisuuden professori Knut Tallqvist ei pitänyt naisten opiskelusta yliopistossa. Niinpä hän kerran virkatovereilleen mainitsi oppilaittensa lukumäärästä eräällä luennollaan, että läsnä oli >>niin ja niin monta kuulijaa ja yksi nainen>>. Kun hän toimi historiallis-kielitieteellisen osaston dekaanina, tuli hänen luokseen eräs ylioppilasneitonen, joka vedoten annettuihin säännöksiin pyysi herra dekaania antamaan hänelle opintoneuvoja. Dekaani ei kuitenkaan suostunut antamaan hänelle muuta neuvoa kuin lyhyen ja ytimekkään: "Tyttöjen ei pidä opiskella".


Knut Tallqvist syntyi maaliskuun 16. päivä vuonna 1865 Kirkkonummella, jossa hänen isänsä Johan Stefan T. oli tuolloin pitäjänapulaisena. Isä Johanista tuli lopulta rovasti Noormarkkuun. Knutin äiti Johanna Rindell oli kultasepän tytär Porin kaupungista.

Tallqvistin suvun kantaisä oli Ruotsista Suomeen 1500-luvun lopulla tullut kapteeni Sven Eriksson. Knutin esiäitien joukosta löytyvät mm. Katarina Thauvonius ja Margareta Agricola. Lisätietoja löytyy kotisivuiltani linkin Tallqvist takaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus