Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

5.2.2013

Elias Heermanin sukuperä


Sain netin kautta pienen tiedustelun koskien Karjalohjan alueen Heerman-sukuja. Kadoksissa oli kysyjän isoisoisoisä Elias Heerman, joka oli syntynyt 26.4.1839 ja kuollut 14.3.1885.

Kysyjän mukaan Elias oli kotoisin Karjalohjalta, mutta tosiasiassa hän syntyi Suomusjärven Nummijärven kylän Sepän talon torpassa. Sekaannus saattoi syntyä sen takia, että Nummijärvi liitettiin 1870-luvulla Karjalohjaan.

Eliaksen vanhemmat olivat Sepän muonatorppari Nils Heerman ja hänen vaimonsa Justina Eriksdotter.  Tarkempi tietojen selaaminen jää tällä kertaa tarpeettomaksi, sillä kirjoittelin melko lähes tarkalleen 11 kuukautta sitten juuri Nils Heermanin "arvoituksesta". Tuosta tarinasta löytyykin sitten lisätietoa tapauksesta.

On todella mukavaa itselleni, kun suvuistaan kiinnostuneet löytävät tällä tavalla melko läheisiäkin esivanhempia blogini jutuista.

6 kommenttia:

 1. Hei, olen Eliaksen vanhemman veljen Adolf Fredrikin suora jälkeläinen, hän oli minun isoisoisoisoisoisäni. Minulla on hänestä eräs sukututkimuskopio, jossa on lueteltu niukasti hänen elämänvaiheensa ja lapsiaan. Olen kovasti koettanut löytää hänestä lisää tietoja, etenkin valokuvaa. Tietäisitkö sinä mistä voisi yrittää hakea?
  Tiedosta kiitollinen

  VastaaPoista
 2. Tarkoitin siis Lönnrotia.

  VastaaPoista
 3. Hei Juha ja kiitos kovasti avussa Eliaksen sukuperän selvittelyssä. Ja Marita, Elias siis on isoisoisoisäni ja olisin kovasti kiinnostunut suvustamme laajemminkin.
  Olen koonnut sukua myheritage-sivustolle ja täydennystä kaivattaisiin.

  Terveisin
  Päivi

  VastaaPoista
 4. Kuule Päivi, sanot olevasi Eliaksen suora jälkeläinen? Et varmaan tarkoita Kalevalan kokoajaa, koska hänen lapsensa kuolivat lapsettomina, eikä se linja siten jatku. Tarkoittanet sitten ehkä hänen veljensa Fransin poikaa Eliasta?

  VastaaPoista
 5. Anteeksi Päivi, huomasin että tarkoitit ihan eri sukua. Juha, poistatko tämän ja edellisen viestini, kiitos.

  VastaaPoista
 6. Hei Marita,

  Luulin tosiaan, että kirjoitit Elias Heermanista josta tämä ketju kertoi. Sorry sekaannus :)

  Päivi

  VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...