Tasan 190 vuotta sitten syntyi Vihdin Niemenkylän Högkullan rusthollissa kaukainen sukulaismieheni Johan Robert Forström. Hänen isänsä oli Erik Johan F. ja äitinsä Henrika Linden. Erik Johan Forström oli syntynyt Sukselan Jaakkolan rusthollissa ja tullut isännäksi Högkullaan naituaan sen edellisen isännän, Johan Oxenin tyttären.
Johan Oxen oli eksynyt Vihtiin Suomusjärven Kettulasta, missä hän oli syntynyt Härkälän rusthollarin poikana. Johan oli ollut itsekin Härkälän isäntänä, mutta viimeistään vuodesta 1802 lähtien hänet tapaa Högkullassa.
Sukusiteet alueen rusthollareitten kesken olivat moninaiset. Johan Robert Forström löysi vuonna 1847 vaimokseen Kirkkonummen Hilan rusthollarin Johan Westmanin tyttären, Adolfina Charlottan. Johanin puoliso Anna Maria Pettersson oli hänkin rusthollarin tytär, sillä hän oli syntynyt Strömsbyssä.
Johan Robertilla ja Adolfina Charlottalla oli lapsia seuraavasti; Johan Viktor, Maria Vilhelmina, Ida Adolfina, Maria Charlotta, Augusta Wilhelmmina, Johanna Karolina, Anna Aleksandra, Augusta Sofia ja Selma Fredrika. Kaksi ensin mainittua ja Augusta Wilhelmina kuolivat aivan pieninä. Johan Robertin perheessä oli siis 1860-luvun lopulla naisvalta, vaimon lisäksi hänellä oli kuusi tytärtä. Ikävä kyllä myös Johanna Karolina ja Augusta Sofia kuolivat pienenä.
Isä Johan Robert mainitaan 1870-luvulla kuudennusmiehenä, joten häntä on pidetty arvostettuna ja luotettavana henkilönä. Tyttäristä Ida Adolfina ja Maria Charlotta naitiin, yllätys yllätys, rusthollariperheisiin; Ida Siuntioon ja Maria Karjalohjalle. Anna Aleksandran vei vihille Vihdin Palojärven kylän Pohjantalon rusthollari Johan Viktor Hilden. Luonnollisesti tätä juttua selvitellessä kävi ilmi, että herra Hilden on pariakin kautta itselleni kaukaista sukua.
Oheisessa kaaviossa näkyvät Johan Viktorin ja Anna Aleksandran pojan, Lauri Hildenin sukulaisuussuhteet isäni isoisään, Kustaa Verholaan.
analytics
Katso tästä kurssitarjontaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogitekstisuositus
-
Aviottomien lasten isien jäljittäminen tarjoaa kiinnostavia sukututkimuksellisia haasteita. Historialliset lähteet, kuten tuomiokirjat, kirk...
-
Karjalohjan haudattujen luettelosta [1] lokakuun 15. päivältä vuodelta 1702 löytyy merkintä Puujärven kylässä asuneen Kaisa Kasperintyttäre...
-
Muutama sata vuotta sitten rälssi- ja aatelissuvuilla oli tapana kehitellä mitä omituisimpia tarinoita sukujensa alkuperästä. Tämä saattoi t...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti