Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

25.4.2006

Kuka oli Mikko Ahlberg

Oma isänisäni isänisän isänisä oli sotilas Mikko (Michel) Ahlberg. Mikko asui perheineen nykyisen Kuusjoen pitäjän Diskarlan kylässä sijainneessa torpassa.

Mikosta on tietoja seuraavasti:Sotilasrullat antavat vuonna 1795 syntymävuodeksi 1770. Paikaksi ilmoitetaan Uskela. Tämä voi kuitenkin tarkoittaa laajaa aluetta nykyisen Salon ympäristössä.

Toisaalta rippikirjan V a 44 lisäyksissä mainitaan myös vuosi 1762 syntymäaikana.

Pääkatselmusrullassa vuodelta 1795 todetaan seuraavaa :

Uskelan Diskarlan no 101 sotamies Mikko Ahlberg, syntynyt Uskelassa, 25-vuotias, kunnostautunut palveluksessa, oli läsnä ja hyväksyttiin.

Turun Läänin jalkaväkirykmentin värväysluettelossa vuodelta 1792 todetaan taasen : 28.3.1792 Uskela, Diskarla No 101, Michel Ahlberg, otettu palvelukseen 31.5.1791, ikä 27 vuotta, paikalla.

Perheen ensimmäinen lapsi syntyi Perttelin Kuttilan kylässä, mutta perhe löytyy kuitenkin Diskarlan kylän kohdalta. Michel Ahlbergin saapumisvuotta kylään ei mainita rippikirjan sarakkeissa, mutta sen on täytynyt tapahtua aikaisintaan 1791.

Paikallishistoriikin mukaan kuoli Suomen sodassa vuonna 1809 - tietoa ei löydy Perttelin haudattujen luetteloista.


Mikon sukuperä on kiinnostanut itseäni jo toistakymmentä vuotta, mutta kaikki etsinnät ovat loppuneet tuloksettomina.

Ehkäpä joku ohikulkeva lukija voisi auttaa asiassa :)

1 kommentti:

  1. Tämä on siis eri Mikael (Mikko) kuin se meidän suvustamme löytynyt, Vesikoskella syntynyt. Ilmeisesti myös katedraalikoululaisilla piti olla sukunimi. Ei tarvinnut olla sotilas.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...