Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

17.5.2006

Lisää salaperäisiä sotilasesi-isiä

Tutkiessani Nummen pitäjässä aikoinaan asuneita esivanhempiani, törmäsin ennen pitkää rakuuna Elias Olofsson Villigiin. Rippikirjojen mukaan hän olisi syntynyt vuonna 1743. Vihkimisen aikaan 1760-luvulla hän asui Mettulan kylässä, Abraham Henrikssonin isännöimän Markkulan talon mailla.

Myöhemmin Elias asustaa perheineen Lisun ja Hyvelän kylissä Nummella. Hyvelässä hänen naapurinaan on torppari Simo Olofsson syntymävuotenaan 1741.

Koska Nummen ja lähikuntien kastettujen luetteloista ei tuntuisi löytyvän Eliasta Olof-nimisen isän kera vuodelta 1743 eikä Simoa vuodelta 1741, olen pohtinut mahdollisuutta siihen, että nämä kaksi henkilöä olisivatkin veljeksiä.

Naapuripitäjä Suomusjärveltä löytyykin yllättäen veljespari Simo ja Elias isänään rakuuna Olof Andersson Wahlberg. Ikävä kyllä poikien syntymävuosi on kastettujen luettelon mukaan 1730-luvun lopulla, mutta rippikirjojen antamiin vuosilukuihin pitää aina suhtautua pienellä varauksella.

Olof Wahlberg perheineen asuu siis Suomusjärvellä, mutta muuttaa 1741 sieltä "Mommolaan". Lähiseudulla on kaksi Mommolaa, toinen kartano Nummella ja toinen Kiskossa, Toijan kylässä. Valitettavasti kummassakaan paikassa ei rippikirjoista voida löytää 1740-luvulta Olofin perhettä. Ehkäpä he ovat samantien muuttaneet eteenpäin ja merkinnät löytyvät sitten jostain muualta.

Mielenkiintoista etsintää, jossa netin kautta tutuksi tulleet sukututkijaystävät ovat olleet korvaamattomaksi avuksi :)

Kuuntelussa Marty Balin : Do It For Love

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...