analytics

12. syyskuuta tasan 200 vuotta sitten

Lohjan Marttilan kylän Tervan talon isäntänä oli vuonna 1806 Erik Martelin puolisonaan Karjalohjan Kuusian Isotalon rusthollin tytär Maija Stina Heerman.

Heidän nuorin lapsensa syntyi 12.9.1806 ja sai kasteessa nimekseen Anna Maija. Tytön ollessa 2,5 vuotias kuoli isä Erik. Äiti sai toiseksi puolisokseen Karjalohjan Särkiältä kotoisin olleen Johan Jakobssonin, jonka sukulaiset käyttivät sukunimeä Boman. Itse asiassa Maija Stina ja Johan olivat kaukaisia sukulaisia keskenään...

Anna Maija vartui Tervalla ja meni sitten naimisiin Sammatin Niemenkylän Mallan talollisen, Abram Abramssonin kanssa. Abramin veli Gabriel on Tasavallan Presidentti Tarja Halosen suora esi-isä. Abramin ja Gabrielin yksi esivanhempainpolku johtaa mm. Varolan taloon Lohjalla.

Anna Maijalla ja Abramilla oli yhteensä kahdeksan lasta ja isännöivät Tervan taloa vuoteen 1861. Heidän lapsistaan voisi mainita Gustaf Adolfin, joka oli kirjoitustaitoinen. Hän olikin kysytty mies perukirjoja, kauppakirja ja muita kontrahteja tehtäessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus