Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

27.3.2014

Valokuvataiteen Museon palvelussa

Suomen Valokuvataiteen Museo on kerännyt todella kattavan tietokannan suomalaisista valokuvaajista kautta aikain. Etsiskelin sieltä mm. kiskolaisia valokuvaajia, mutta saalis oli hyvin pieni.

Ainoa tuossa nykyiseen Salon kaupunkiin kuuluvassa pitäjässä syntynyt henkilö oli Emil Johannes Silcke. Hän syntyi 8.9.1862 Kiskon kirkonkylässä varapastori Johan Petter S:n ja Rosalie Fredrika Grönholmin perheeseen. Herra Silcken vanhemmat olivat puolestaan kauppias Johan S:n ja Matilda Rivell Uudestakaupungista.

Johan Petterin vaimo Rosalie Grönholm oli puolestaan kotoisin Helsingin kaupungista. Isä Lars G. oli toiminut kamarikirjurina tullin palveluksessa.

Emil Johan Silcke asui elämänsä aikana mm. Tampereella ja Helsingissä. Puolisokseen hän löysi vuonna 1896 neuloja Mathilda Syrenin. Valokuvausharrastuksen lisäksi Emil työskeli sairaalan taloudenhoitajana, poliisikonttorin kirjurina ja konttoripäällikkönä. Emil Silcke oli ilmeisen arvostettu persoona, sillä 1900-luvun alussa hän toimi myös köyhäinhoidon esimiehenä Tampereella.

Valokuvataiteen Museon sivut löydät täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...