Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

5.5.2014

Puuseppä Gabriel Ekqvist

Karjalohjan Tammiston kylän Isotalon mailla oli aikoinaan Suonian torppa. Tässä torpassa syntyi 29.5.1839 poika, jolle vanhemmat Henrik Johan Ekqvist ja Johanna Pihlstedt antoivat nimen Gabriel.

Aikuisiällä Gabriel ryhtyi timpuriksi eli puusepäksi. Hänet on merkitty vielä 1800-luvun lopulla Suonian asukkaaksi Tammiston Isotaloon, mutta rippikirjassa hänen perheensä kohdalla on itselleni harvinainen poikkeus. Hänen vaimonsa nimeä ei mainita kertaakaan ja ilmeisesti tämä johtui yksinkertaisesta asiasta; tämä tuntematon rouvashenkilö oli uskoltaan kreikkalaiskatolinen.

Perheellä oli ainakin viisi yhteistä lasta, jotka rippikirjan merkintöjen mukaan syntyivät Pietarissa; Nikolai (1860), Irnija (1874), Alexander (1875), Maria (1877) ja Michail (1878). Lisäksi vaimolla oli vuonna 1860 syntynyt avioton poika Gabriel, jonka syntymäpaikasta ei ole tietoa.

Käytännössä Gabriel perheineen asui Venäjällä, mutta monien seurakuntien tapana oli kirjata nämä "oleskelijat" rippikirjan viimeisille sivuille tai kuten tässä tapauksessa, viimeisen asuinpaikan kohdalle. Itselleni ei ole toistaiseksi selvinnyt, miksi näin tapahtui. Normaalisti henkilö otti muuttokirjan ja poistui seurakunnasta tullakseen kirjatuksi toisen seurakunnan kirjoihin.

Lisäksi kiinnostaisi kovasti, mitä kautta lasten syntymätiedot ovat kulkeneet Karjalohjan kirkkoherran kansliaan.


Gabrielin esivanhempia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...