Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

11.9.2014

Hautakivien kuvaamisesta

Teijon ruukin hautausmaalta
Eräissä yhteyksissä on pohdittu paljon hautakivien kuvaamisen ja nettiin viemisen laillisuudesta tai ainakin sopivuudesta. Maanmainiossa facebook-ryhmässä "Suomen kirkkoja ja hautausmaita" tuli tänään esille eräs Helsingin hallinto-oikeuden päätös, joka yksiselitteisesti antaa luvan kuvaamisella ja kuvien julkituomiselle.

Päätös kuuluu lyhykäisyydessään seuraavasti;


Helsingin hallinto-oikeuden lainvoiman saanut päätös 8.12.2009 No 09/1083/2, jossa todetaan, ettei hautamuistomerkeissä olevien tietojen osalta ole kysymys sellaista yksityisyyden suojasta, jota henkilötietolaki tarkoittaa. Päätöksellä on kumottu Tietosuojalautakunnan 18.3.2009 antama päinvastainen kanta.

Voit siis rauhassa kuvata hautakiviä ja -muistomerkkejä sekä lähettää kuvasi vaikka ym. facebook -ryhmään.

Vaikka homma on täysin laillista kaikin puolin, olen tehnyt yhden rajauksen itselleni. En missään tapauksessa tule pistämään esille aivan lapsina kuolleiden hautakiviä, mikäli hautaus on tapahtunut viimeisten 40-50 vuoden aikana. Tämä on mielestäni hienovaraisuutta omaisia kohtaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...