Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

7.7.2006

Liedon kirkkomaaltaLiedossa sijaitsee yksi monista harmaakivikirkoistamme. 1990-luvun tutkimusten (Markku Hiekkanen) perusteella kirkon runkohuone on tehty vuosien 1500-1530 välisenä aikana. Toisin sanoen ikää on kertynyt pyöreät 500 vuotta.

Keskiaikaisesta sisustuksesta ja koristelusta ei juuri ole jälkiä. Tosin sakariston oven suussa on pieni koristekiemuran jäänne (kuva ohessa). Kirkossa on ollut lähes kolmekymmentä puuveistosta, mutta viittä lukuunottamatta ne ovat nykyisin esillä Turun Linnan kokoelmissa.

Kirkon yhteydessä olevalla hautausmaalle ei perusteta enää uusia hautapaikkoja, vain sukuhaudat ovat käytössä.

Yksi vanhimpia kivä on turkulaisen kirjanpainajan ja kirjakaupppiaan, Christian Ludvig Hjeltin puolison, Hedvig Lovisa Chytraeuksen hautakivi. Hedvigin isä puolestaan oli Turun tuomiokapitulin notaari Henrik C.

Hautausmaalta löytyy myös Esteri ja Mauno Vanhalinnan haudat. Vanhalinnat lahjoittivat Vanhalinnan linnavuoren alapuolella sijaitsevan tilansa Turun Yliopistolle 1950 -luvulla. Tästä upeasta paikasta lisätietoja osoitteesta http://vanhalinna.utu.fi/


Kuuntelussa Steeleye Span : The Elf Knight

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...