Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

18.7.2006

Yhteensattumia

Hämmästyttäviä yhteensattumia;


1) Lomamatkalla Jyväskylässä asun Vanhan Hautausmaan vieressä ja siellä kävellessä tulee kuvattua muutamia vanhimmista haudoista. Eräs niistä on Fredrik Wilhelm Bouchtin rautainen risti. Kuvan laatu oli niin heikko, että harkitsin jo sen deletoimista. Päätin kuitenkin lyhyesti katsoa ao. herran taustoja.


2) Greger Nyström kertoo suku-postituslistalla Myrskylän kirkkomaalla olevasta hautakivestä, jonka alla makaa Maria Elisabet Tallqvist (1763-1847). Hänen asui kuollessaan tyttärensä Ulrika Dahlströmin luona Myrskylässä. Ulrika puoliso oli Carl Johan Erik Reis. Maria Elisabetin puoliso oli Johan Dahlström ja he asuivat Nummella.


3) Maria Elisabet Tallqvistilla oli kolmesta avioliitostaan yhteensä seitsemän lasta, joista kahden vaiheita olin ennalta selvitellyt. Kaikki nämä lapset olivat syntyneet Nummen pitäjässä Uudellamaalla.


4) Fredrik Wilhelm Bouchtin syntyperää tutkiessani (ilmeni, että hän oli kotoisin Hollolasta), törmäsin hänen kaimaansa, Tuusulassa vuonna 1818 syntyneeseen Fredrik Wilhelm Bouchtiin. Hänen äitinsä oli tutun kuuloinen Maria Dahlström. Tuusulan muuttaneista selvisi nopeasti, että Maria Dahlström tuli paikkakunnalle Nummelta.


Lopputulos;


Sattumalta kuvaamaani hautamerkki Jyväskylässä johdatti minut taas yhteen uuteen Tallqvistien jälkipolvilinjaan, mutta vain sen takia, että Greger Nyström oli sattumalta päättänyt juuri samalla viikolla kertoa tuosta Myrskylän hautakivestä. Muuten en olisi muistanut tuota herra Dahlströmin ja Maria Elisabet Tallqvistin jälkeläisjoukkoa.
Sukututkimuksessa tapahtuu aina välillä kummia juttuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...