Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

1.12.2006

Uusi Genos ilmestynyt

Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirja Genos 2/2006 on vihdoin ilmestynyt. Artikkeleina mm. Påval Ketaran perilliset, ruotujakoinen sotalaitos Kainuussa 1788-1809 ja Kajaanin jääkäripataljoonan jäljet nimistössä.


Lehti on ilmainen kaikille seuran jäsenille. Aloittelijakin hyötyy Genosten lukemisesta. Monesti artikkelien lähdeviitemateriaali antaa erittäin hyviä vinkkejä omaa selvitystyötä varten.


Veli-Pekka Toropaisen artikkelisarja 1600-luvun turkulaisten sukulaisuussuhteista saa taas jatkoa parin sivun verran. Tapaus 813 TRO 22.4.1643 on todella hurja. Hieman lyhennettynä:


Brita Klemetintytär oli varkauden takia tuomittu ruoskittavaksi ja karkotettavaksi Turusta. Hänen miehensä ryhtyi pyöveliksi ehdolla, että vaimo armahdettaisiin. Niinpä Brita Henrik-puoliso auttoi Hämeen vanhaa pyöveliä hirttämisessä ja teloitetun käden naulaamisessa kaakinpuuhun. Vaimo armahdettiin ja mies sai perintöpyövelin viran......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...