analytics

Kirjoja sukututkijalle

Lista romaaneista, joissa sukututkimuksella tai sukulaisuuksilla on keskeinen rooli:

  • Sadan vuoden yksinäisyys (Gabriel García Márquez): Tämä maagisen realismin klassikko seuraa Buendían sukua useiden sukupolvien ajan Macondon kuvitteellisessa kylässä. Sukuperintö ja toistuvat tapahtumat ovat keskeisiä teemoja.



  • Nimeni on Punainen (Orhan Pamuk): Tämä historiallinen romaani sijoittuu 1500-luvun Istanbuliin ja seuraa miniatyyrimaalarien yhteisöä. Sukusiteet ja mestarillis-oppilas-suhteet ovat tärkeitä juonen kannalta.



  • The Thorn Birds (Colleen McCullough): Tämä eeppinen sukusaaga seuraa Clearyn perhettä Australiassa useiden vuosikymmenten ajan. Perheenjäsenien väliset suhteet ja heidän salaisuutensa ovat keskeisiä juonen kannalta.



  • Middlesex (Jeffrey Eugenides): Tämä Pulitzer-palkittu romaani kertoo Steffanidesin suvun tarinan, jossa sukupuoli-identiteetti ja perinnölliset sairaudet ovat tärkeitä teemoja. Romaani yhdistää sukututkimuksen ja henkilöhistorian ainutlaatuisella tavalla.



  • Pieni elämä (Hanya Yanagihara): Tämä romaani kertoo neljän ystävyksen elämästä New Yorkissa. Yksi päähenkilöistä, Jude, kamppailee traumaattisen menneisyytensä kanssa, joka liittyy hänen tuntemattomaan sukuhistoriaansa.



  • The Vanishing Half (Brit Bennett): Tämä romaani kertoo identtisistä kaksosista, jotka kasvavat erillään toisistaan ja elävät hyvin erilaisia elämiä. Heidän perheensä historia ja rotuun liittyvät kysymykset ovat tärkeitä teemoja.



  • The Seven Husbands of Evelyn Hugo (Taylor Jenkins Reid): Tämä romaani kertoo ikääntyvän Hollywood-tähden Evelyn Hugon elämästä, joka paljastaa salaisuutensa elämäkertakirjoittajalle. Evelynin suhteet ja hänen perheensä historia ovat keskeisiä juonen kannalta.


Nämä ovat vain muutamia esimerkkejä romaaneista, joissa sukututkimuksella ja sukulaisuuksilla on merkittävä rooli. Jokainen löytänee omat suosikkinsa maailman kirjatarjonnasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus