analytics

Maailman vanhin legitiimi sukupuu?

Maailman vanhimmaksi tunnettu sukupuu kuuluu kiinalaiselle Konfutsen (Kong Fuzi) suvulle. Tämä sukupuu kattaa yli 80 sukupolvea ja on yli 2500 vuotta vanha. Konfutse, joka eli noin 551–479 eaa., oli kuuluisa kiinalainen filosofi, ja hänen jälkeläisensä ovat ylläpitäneet tätä sukupuuta sukupolvien ajan.

Sukupuuta on päivitetty säännöllisesti, ja siihen on tallennettu yli 2 miljoonaa ihmistä. Viimeisin suuri päivitys tehtiin 2009, jolloin tiedot digitalisoitiin, ja siihen lisättiin noin 1,3 miljoonaa uutta nimeä. Asiasta uutisoi tuolloin useampikin media.

Konfutsen sukupuun viides päivitys julkistettiin hänen syntymänsä 2560-vuotispäivän kunniaksi. Edellisen kerran sukupuuta päivitettiin vuonna 1937, ja se kattaa kaikki 83 sukupolvea. Ensimmäistä kertaa mukaan otettiin naisia, etnisiä vähemmistöjä ja ulkomailla asuvia jälkeläisiä.

Xinhuan uutistoimiston mukaan 43 000 sivua käsittävä, yli 80 kirjaan levittäytyvä dokumentti esiteltiin seremonian yhteydessä Konfutsen kotikaupungissa Qufussa. "Konfutsen sukupuu on kansallinen aarre", sanoi Kong Deyong, 77. sukupolven jälkeläinen ja Kansainvälisen Konfutse-yhdistyksen johtaja.


Kuva - The teaching Confucius. Portrait by Wu Daozi, 685-758, Tang Dynasty.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus