Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

7.6.2006

Suomusjärven hautausmaalta


Suomusjärven hautausmaalta ollaan hävittämässä kokonaan muutamia hautoja. Eräs niistä on tässä;


Lauri Alfons Jokinen syntyi Suomusjärven Salitun kylän Vanhatalon Triisin torpassa. Hänen isänsä oli torppari Johan Erland Grönlund ja äitinsä tämän vaimo Olga Josefa Lindrot.

Olga Josefan esivanhemmat ovat tämän kirjoittajalle tuntemattomia, mutta Johan Erlandin isä oli Triisin edellinen torppari, Johan Grönlund. Hänen vaimonsa oli nimeltään Eva Josefa Forsten. Heidät oli vihitty Suomusjärvellä 6.7.1857. Evan isä oli Suomusjärven Alhaisten rusthollin torppari Henrik Forsten ja äiti Leena Grundström.

Suomessa on vanha sanonta, jonka mukaan kukaan ei ole kokonaan kuollut niin kauan kuin joku hänet muistaa.

Vaikka Lauri Alfonsin hautapaikka on katoamassa kirkkomaalta, on ainakin allekirjoittaneella tallessa hänen sukunsa tietoja.

2 kommenttia:

  1. No - ei kivikuvista, vaan sivustosta. Olet keksinyt hienon tavan käyttää bloggeria. Itse löysin(tekniikka kun kiinnostaa) mahdollisuuden "kopioida" sivut automaattisesti toisellle palvelimella - hieman nopeutuu ja osoite on helpompi (blog.weurlander.fi)
    _eOw_

    VastaaPoista
  2. Kiitosta vaan...

    Joo, tämä blogialusta ei aina toimi odotetusti, mutta kelpaa minulle!

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...