Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

2.2.2007

Helene Schjerbeckin näyttely Hampurissa avautui

Suomen tunnetuimman taidemaalarin, Helene Schjerbeckin teosten näyttely avautui tänään Saksan Hampurissa. Kyseessä on tähän asti suurin Schjerbeckin näyttely Keski-Euroopassa ja aivan ensimmäinen Saksassa. Taiteilijan merkitystä korostaa se, että näyttelyn avaa ulkomaankauppaministeri Lehtomäki.

Teokset ovat peräisin Ateneumista, yksityisistä kokoelmista ja eri museoista.

Helenestä on tehty useitakin kirjoja ja yksi mielenkiintoisimmista on mielestäni ollut Riitta Konttisen "Oma Tie". Siinä kirjailija piirtää aiempaa huomattavasti perinpohjaisemman kuvan taiteilijan elämästä. Riitta Konttinen pohjasi Otavan kautta vuonna 2004 ilmestyneen kirjansa taiteilija Schjerbeckin jäämistössä säilyneisiin kirjeisiin. Kirjan voit tilata vaikka tästä!Tämä esipolvitaulusto ulottuu hyvin pitkälle historian hämäriin!
2 kommenttia:

  1. No, itse suhtaudun siihen erittäin kriittisesti. Taulusto on käsittääkseni tuohon 1400-luvun lopulle saakka luotettava. Epävarmuus alkaa siitä. Tiedot ovat suurilta osin peräisin Ulla Leppäseltä, joka on kaukainen serkkuni. Hän on jo vuosia istunut Helsingin ja Tukholman arkistoissa tutkimassa mm. viikingeistä löytyvää materiaalia.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...