Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

27.2.2007

Virola Tarvasjoella

Tarvasjoen Euran kylän liepeillä oli jo 1700-luvun lopulla Virolan torppa. Torppareina mainitaan mm. Mats Christersson, Johan Michelsson ja Anders Danielsson vuosien 1792-1855. välisenä aikana.


Virolan torpan suurimpia hetkiä lienee ollut 28. päivä toukokuuta vuonna 1844, jolloin veljekset Johan ja Henrik menivät tuplahäissä naimisiin Tuorilan Vanhatalon tyttärien, Maria Kristina ja Ulrika Henriksdotterien kanssa.

Tarvasjoen Killalan kylässä on myös sijainnut samanniminen torppa.


Myöhemmin Virolasta muodostui oma maatila ja 1980-luvulla alueesta rakentui moderni omakotialue.

Virolan vanha päärakennus on jo kauan seissyt tyhjänä. Kunta onkin päättänyt purattaa rakennuksen, joten otin tästä jo hieman rapistuneesta talosta muistoksi tämän kuvan.

1 kommentti:

  1. Hei, myös Lempäälän Innilän kastanossa on ollut Virola tai Wirola -niminen torppa, Sitä piti aikoinaan isoisäni isä, joka otti nimensä torpan mukaan. Kuitenkin torpparivapautuksen aikana hän ajautui Innolän omistajien kanssa ristiriitaan koska halusi itselleen myös rään niityn. Kun ei saanut niin luopui koko lunastamisesta. Ja näin Lempäälän ja Tampereen aluella sitini sukunimi Virola/Wirola on yhhä serkkujeni ja muidenkin sukulaisteni käytössä. Torpaa ja sen rakennuksia ei enään ole olemassakaan.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...