Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

4.8.2006

Didrik von Cappel

Didrik von Cappeli oli rälssitilallinen, joka veljensä Hermanin kanssa asusti 1640-luvun lopulla Jelgemeg -nimisessä paikassa Eestinmaalla. Sotilasarvoltaan hän oli eversti ja vuonna 1651 David K Ehrenstrahl ikuisti Didrikin tähän maalaukseen;
Didrikin veli, eversti Herman oli vuonna 1653 Uudenmaan Läntisen jalkaväkirykmentin komentajana. Rykmentti tunnettiin hänen omalla nimellään. Tämä tieto mainitaan mm. Suomen Sukututkimusseuran vuosikirjassa 1924.

Eräässä ruotsalaisesssa teoksessa epäillään Cappelien veljesteen olleen kotoisin Kuopion seudulta, mutta tähän teoriaan lienee syytä suhtautua suurella varauksella. Tämän saman kirjasen (Anteckningar om Kristdala socken i Tunaläns härad och Kalmar län - kirjoittanut Carl Alexander Carlsson vuonna 1900) mukaan Hermanin puoliso oli Karin Slatte ja pariskunta on haudattu Kristdalan vanhaan kirkkomaahan. Vielä kirjan tekoaikaan heidän hautakivensä olisi ollut näkyvissä, mutta olisi sittemmin hävinnyt.

Didrikin puolison nimeä ei mainita missään, mutta hänen tyttärensä Catarina oli naimisissa vuonna 1641 syntyneen ratsumestari Otto Johan Wellingkin kanssa. Otto Johan kuoli Lohjan Laakspohjan kartanossa 1688 ja on haudattu Lohjan kirkkoon.

Kuuntelussa Nazz : How Can You Call That Beautiful?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...