Sain viimeinkin otettua käyttöön keväällä varatun www.varola.fi -domainin.
Olen jo vuosia haaveillut, että saisin siirrettyä kotisivuni oman verkkonimen alle. Kotisivuni ovat osoittautuneet erinomaiseksi lisätiedon hankintakanavaksi. Olen saanut viimeisen neljän vuoden aikana kymmeniä yhteydenottoja, joissa on annettu korjauksia tai lisätietoja tai pyydetty tarkempia selvityksiä esillä olevista suvuista.
Oikeastaan en haluaisi puhua "suvuista" perinteisessä sukututkimusmielessä lainkaan. Eihän sellaista ikiomaa sukua edes ole olemassa ellei sillä käsitetä aivan yksittäistä perhettä. Jo isän ja äidin kautta meistä lähes jokainen kuuluu kahteen eri sukuun.
Itseäni ovat pitkään kiinnostaneet erityisesti ns. sukupensaat eli kuviot, joissa kaukaiset sukulaiseni ovat avioituneet keskenään ja muodostavat eräänlaisen valtavan verkoston. Verkostoon voi mennä sisään mistä kulmasta tahansa ja tulla ulos aivan yllättävää kautta.
Erityisesti olen huomannut täysin itselle vieraan, mutta samalta seudulta kotoisin olevan henkilön esipolvien jäljittämisen opettavaiseksi prosessiksi. Viimeksi tällä viikolla onnistuin punomaan yhteen pari solmimatonta lankaa tekemällä netistä sukuaan kyselleelle henkilölle esipolvitauluston. Siinä yhteydessä huomasin jättäneeni aikoinaan tutkimatta tai ainakin kirjaamatta tiettyjä henkilöitä, jotka siis olisi pitänyt huomioida.
Nimi Varola muuten tulee Lohjan pitäjästä ja siellä sijainneesta yksinäistalosta, joka muodosti aikoinaan yhden paikkakunnan pienimmistä kylistä. Tästä talosta ja sinne vuonna 1557 tulleesta Pietari Niilonpojasta sukeutui Warelius/Warell -suku, jonka jälkipolvista löytyy huomattava määrä pappismiehiä ja käsityöläisiä. Talo säilyi suvun sisällä vuoteen 1876 saakka, jonka jälkeen se myytiin.
Suomen maatilat, osa I , kertoo tilasta seuraavaa;
Tilannevuosi
1931
Omistaja
Eino Litzén
Lisätietoja
VAROLA, 16 km Lohjan asemalta ja 12 km Lohjan kauppalasta, on tiheään vaihtanut omistajaa, kunnes sen v. 1928 osti nykyinen isäntä Eino Litzén.
Pinta-ala 174,97 ha, josta 1,25 puutarhaa ja puistoa, 50 peltoa, 0,75 luonnonniittyä, 114,53 metsää ja 8,44 ha joutomaata.
Pellot epätasaisia savi-, hiekka- ja multamaita.
Rakennukset kauniilla paikalla, viljelysten keskellä, aivan lähellä Lohjanjärveä.
Puusta tehdyssä navetassa on vesijohto. Pysyviä viljelyskiertoja ei käytetä.
V. 1929 oli 4 ha kesantona, 1 vehnää, 4 ruista, 10 kauraa, 0,5 ohraa, 1,12 hernettä, 0,5 perunoita ja 28,88 heinää.
Kotieläirniä: 4 hevosta, 11 lehmää, sonni, 2 sikaa ja 10 kanaa. Karja jalostetaan Ayrotuiseksi.
Vakinaiset rahatulot saadaan toimittamalla Lohjalle maitoa, viljaa, lihaa ja heiniä.
Metsä kasvaa enimmäkseen havupuita, mutta koivumetsääkin on. Siitä myydään hoitosuunnitelman puitteissa tukki-, halko ja paperipuita.
Metsänriistaa saadaan runsaasti ja kalavedetkin tuottavat talon tarpeen. Sähkövalo ja -voima Lohjan Sähkö Oy:ltä. Kotitarvemylly.
analytics
Katso tästä kurssitarjontaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogitekstisuositus
-
Amerikkalainen ohjaaja David Lynch on tullut kuuluisaksi rajoja rikkovista ja omalaatuisista elokuvistaan. Hänet on palkittu mm Cannesin fil...
-
Kuopionniemellä sijainneen Tavinsalmen kirkon ensimmäiseksi kirkkoherraksi tuli Aeschillus Matthiae eli suomalaisittain Esko Matinpoika.Itse...
-
Historian kuvakokoelma M. L. Carstensin kokoelma Museovirasto Suomen ensimmäinen Säästöpankki perustettiin Turkuun 200 vuotta sitten, tarkem...
Kävin varola.fissä ja tutkailin sukupuista pusulalaisia nimiä, mutta en valitettavasti löytänyt yhtymäkohtia omiin, alkeellisiin tutkimuksiini. Upea määrä työtä sinulla tehtynä!
VastaaPoistaKiitosta vaan,
VastaaPoistaPusulan väestä suurta osaa ei löydy sivuiltani - pistä sähköpostia minulle suoraan, niin voin katsella josko löytyisi jotain
Juha
Lähtökohta sivujen olemassaololle on mainio. Tämä on helppo sanoa, sillä juuri samasta syystä omatkin sivuni ovat olemassa. Olen myös pohtinut oman domainin hankkimista, pohdin edelleen.
VastaaPoistaHyvää jatkoa.