Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

30.8.2006

Suomusjärven LahnajärvenMonelle on varmaan tuttu Turun ja Helsingin välisen reitin puolimatkan krouvi, Lahnajärven huoltoasema. Lahnajärven toisella rannalla, lähes järven päädyssä sijaitsevat hyvin lähellä toisiaan ikivanhat Reukan, Kolhon, Sipilän, Klemelän ja Suonin talot. Tämä pieni aitta on ilmeisesti kuulunut Kolhon tiluksiin.

Eräät esivanhempani olivat puolestaan naapuritalon Reukan isäntinä ainakin 1600-luvun puolesta välistä 1800-luvun alkuun. Ensimmäinen näistä oli 1706 kuollut Yrjö, joka mainitaan myös pitäjän lautamiehenä. Hänet haudattiin "kirkon kuorioven alle".

Kolhon isäntänä 1900-luvun alkupuolella oli muuan Karl Viktor Salin (s. 24.4.1860), jonka isä oli Kettulan kylän Härkälän rusthollari ja lampuoti Johan Jakob Salin ja äiti Ulrika Johansdotter. Karl Viktor tuli Kolholle naituaan edellisen isännän tyttären, Serafia Johansdotterin lokakuun 16. päivä vuonna 1884. Ei liene mahdotonta, että aitta oli Karl Viktorin ajoilta. Toisaalta iän mukanaan tuoma patina viittaisi jo hänen appensa aikoihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...