Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

10.5.2007

Nummen kirkkomaalta

Nummen kirkon hautausmaalla on massiivinen kivipaasi, jonka vierelle on haudattuna kolme perhettä; isä ja hänen kaksi poikaansa. Vainajien tiedot ja muistolauseet ovat kolmella puolella kiveä.

Kiskon Kurkelan kylän Heikolan talossa vuonna 1826 syntyneestä Gabriel Ljufströmistä tuli 1850-luvun lopulla Nummen Haarlan kylässä sijainneen rusthollin isäntä. Vaimoksi Gabriel oli löytänyt Suomusjärven Arpalahdesta Ulrika Alenin. Heille syntyi kolme lasta; Oskar, Erik ja Ida.

Näistä Oskar suomensi sukunimensä Laaksoksi. Hän nai Amanda Nordbergin, joka oli leski avioliitosta Järvenpään kylän Uotilan rusthollin isännän, Johan Alfred Landenin kanssa. Tätä kautta Oskar tuli Uotilan isännäksi ja siellä hän myös kuoli vuonna 1922.

Erikin puoliso Irene Karlberg oli tavallaan sukua Amanda Nordbergille. Amandan vanhemmat olivat nimittäin kirjanpitäjä Henrik Nordberg ja Emelie Hacklin. Irenen vanhemmat taasen olivat Jakovan rusthollari Karl Karlberg ja Fredrika Linden. Karl Karlbergin ensimmäinen vaimo oli ollut Emelie Hacklin.....

Erik koulutti itsensä papilliselle uralle ja vuosina 1895-97 hän oli Pedersören kirkkoherran apulaisena ja vuodesta 1910 lähtien Kemiön kappalaisena.

Idan puoliso oli Oinolan Antsepän talossa asunut kansakoulunopettaja Jonas Cantell. Häät pariskunta vietti morsiamen kotona, Haarlassa. Cantell nimi suomentui hurmaavasti Kanteleeksi. Myös tämän perheen sukuhauta löytyy Nummen kirkolta.

Aivan Ljufströmin perhehaudan vierellä sijaitsee em. Johan Alfred Landenin yksinäinen hautakivi, joka on jo pahoin kulunut.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...