Nummen kirkon hautausmaalla on massiivinen kivipaasi, jonka vierelle on haudattuna kolme perhettä; isä ja hänen kaksi poikaansa. Vainajien tiedot ja muistolauseet ovat kolmella puolella kiveä.
Kiskon Kurkelan kylän Heikolan talossa vuonna 1826 syntyneestä Gabriel Ljufströmistä tuli 1850-luvun lopulla Nummen Haarlan kylässä sijainneen rusthollin isäntä. Vaimoksi Gabriel oli löytänyt Suomusjärven Arpalahdesta Ulrika Alenin. Heille syntyi kolme lasta; Oskar, Erik ja Ida.
Näistä Oskar suomensi sukunimensä Laaksoksi. Hän nai Amanda Nordbergin, joka oli leski avioliitosta Järvenpään kylän Uotilan rusthollin isännän, Johan Alfred Landenin kanssa. Tätä kautta Oskar tuli Uotilan isännäksi ja siellä hän myös kuoli vuonna 1922.
Erikin puoliso Irene Karlberg oli tavallaan sukua Amanda Nordbergille. Amandan vanhemmat olivat nimittäin kirjanpitäjä Henrik Nordberg ja Emelie Hacklin. Irenen vanhemmat taasen olivat Jakovan rusthollari Karl Karlberg ja Fredrika Linden. Karl Karlbergin ensimmäinen vaimo oli ollut Emelie Hacklin.....
Erik koulutti itsensä papilliselle uralle ja vuosina 1895-97 hän oli Pedersören kirkkoherran apulaisena ja vuodesta 1910 lähtien Kemiön kappalaisena.
Idan puoliso oli Oinolan Antsepän talossa asunut kansakoulunopettaja Jonas Cantell. Häät pariskunta vietti morsiamen kotona, Haarlassa. Cantell nimi suomentui hurmaavasti Kanteleeksi. Myös tämän perheen sukuhauta löytyy Nummen kirkolta.
Aivan Ljufströmin perhehaudan vierellä sijaitsee em. Johan Alfred Landenin yksinäinen hautakivi, joka on jo pahoin kulunut.
Cantell
Ljufström
Landen
Uotila
Haarla
analytics
Katso tästä kurssitarjontaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogitekstisuositus
-
Todennäköisyys sille, että kaksi Suomessa syntynyttä suomalaista on biologista sukua keskenään, riippuu siitä, mitä tarkoitetaan "biolo...
-
Sukututkijan vuosihoroskooppi 2025 – menneisyys ei lepää, mutta et lepää sinäkään! Yleinen fiilis: Vuosi 2025 näyttää olevan sukututkijall...
-
Vanhoista käräjäkirjoista voi joskus löytää jopa sukupuita! Yksi näistä tapauksista on Viitasaarella noin vuonna 1827 kuolleen pitäjänsuuta...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti