analytics

Lisää tehtäviä sukututkijoille

Nyt tarjolla lisää kotitehtäviä innokkaalle sukututkijalle. Voit haastaa itseäsi näillä ja katsoa, mitä kaikkea uutta saat irti esivanhemmistasi tai esisukulaisistasi.


Rikospaikkatutkimus sukututkimuksessa:

Valitse jokin rikos tai oikeustapaus omasta sukututkimuksestasi. Tutki oikeusasiakirjoja, sanomalehtiartikkeleita tai muita lähteitä selvittääksesi tapauksen yksityiskohdat. Analysoi, miten tapaus vaikutti perheeseen ja mitä se paljastaa yhteiskunnasta.


Sukupuoliroolien tarkastelu:

Valitse kaksi eri aikakautta ja vertaile sukupuolirooleja sukusi jäsenten keskuudessa. Tutki esimerkiksi naisten ja miesten ammatteja, koulutusta, ja muita elämäntilanteisiin liittyviä tekijöitä eri aikoina. Pohdi, miten sukupuoliroolit ovat muuttuneet ajan myötä.


Suomen sota 1808-1809:

Selvitä, taisteliko joku esi-isäsi Suomen sodassa 1808-1809 tai vaikuttiko sota muutoin sukulaistesi elämään? Sotajoukot toivat monesti mukanaan erilaisia epidemioita, kuten punatautia. Löydätkö haudattujen luetteloista tavallista enemmän tuohon sairauteen kuolleita sotavuosilta?


Kaupunkilaisia:

Valitse yksi esivanhempasi, joka muutti kaupunkiin maaseudulta 1800- tai 1900-luvulla. Miksi hän muutti? Minkälaista työtä hän teki kaupungissa? Missä hän asui? Miten hän sopeutui kaupunkielämään? Käytä apuna rippikirjoja, henkikirjoja, osoitekalentereita, sanomalehtiä ja karttoja.



Pitäjänkäsityöläiset:

Jos joku esivanhemmistasi oli pitäjänkäsityöläinen, pitäisi tästä löytyä maininta käräjäkirjoista. Pyri jäljittämään henkilön tietä kohti arvostettua käsityöläisasemaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus