analytics

Sukututkijan talvi

Sukututkijat työskentelevät yleensä arkistoissa, kirjastoissa ja verkossa etsiessään tietoa menneisyydestä ja sukunsa historiasta. Talvisaikaan ulkona voi kuitenkin olla joitakin aktiviteetteja, jotka liittyvät sukututkimukseen tai historialliseen tutkimukseen:


Hautausmaakäynnit: Talviaika voi tarjota rauhallisen hetken käydä hautausmailla, tarkastella hautakiviä ja kerätä tietoa esi-isistä. Muista pukeutua lämpimästi.

Vanhojen kotien ja paikkojen tutkiminen: Käy tutkimassa sukusi entisiä asuinpaikkoja tai muita historiallisesti merkittäviä paikkoja. Voit ottaa valokuvia tai tehdä muistiinpanoja.

Luento- ja seminaaritapahtumat: Tarkista paikalliset tapahtumat tai virtuaaliset seminaarit, jotka liittyvät sukututkimukseen tai historiaan. Voit oppia uusia taitoja tai kuulla asiantuntijoita alalta.

Sukuhistorialliset retket: Suunnittele retkiä sukusi juurille. Käy tutkimassa vanhoja kirkoja, kappeleita, ja muita historiallisesti merkittäviä paikkoja, jotka voivat liittyä sukusi historiaan.

Haastattelut: Hyödynnä talviaikaa haastattelemalla vanhempia sukulaisia tai muita paikallisia, jotka saattavat muistella menneitä tapahtumia tai sukusi historiaa. Voit tallentaa nämä keskustelut tai kirjoittaa muistiinpanoja.

Museovierailut: Käy paikallisissa museoissa tai historiallisissa näyttelyissä saadaksesi lisää tietoa alueesi historiasta.

Sukututkimusyhdistyksenn tai -ryhmän tapaamiset: Liity paikalliseen sukututkimusklubiin tai -ryhmään ja osallistu tapaamisiin. Tämä tarjoaa mahdollisuuden jakaa tietoa ja kokemuksia muiden sukututkijoiden kanssa.


Vaikka talviaika saattaa rajoittaa ulkoilma-aktiviteetteja, sukututkimusharrastus tarjoaa monia mahdollisuuksia oppia lisää omasta menneisyydestään ja sukutaustastaan. Jätetään tietokoneella tai arkistossa istuminen vähemmälle ja tehdään kaikkea yllä mainittua!

1 kommentti:

  1. Suntion vinkki: Talvisin kirkot eivät useimmiten ole avoinna kovin laajalti. Ota yhteyttä kirkon suntioon/vahtimestariin jo ennen kirkkokäyntiäsi, niin voit saada luvan vierailuun kirkossa sovittuna aikana.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus