analytics

Tehtäviä sukututkijoille

Haluatko kehittää harrastustasi? Nähdä sukututkimuksen hieman eri tavalla tai katsoa sukupuutasi erilaisesta näkökulmasta? Entä kiinnostaisiko paneutua paremmin maamme historian syövereihin?

Jos vastaus on kyllä, niin tässä olisi tarjolla muutama kotitehtävä. Ensi vuoden kursseillani käsitellään näihin tehtäviin liittyviä asioita monipuolisesti.


Historiallinen tausta:

Selvitä, millaisia tapahtumia ja ilmiöitä oli käynnissä suvun historiallisena aikana. Miten nämä tapahtumat vaikuttivat suvun elämään? Voisiko niillä olla yhteyksiä tiettyihin elämäntapahtumiin?


Kulttuuritutkimus:

Tutki suvun kulttuuriperintöä. Millaisia perinteitä, tapoja ja arvoja on kulkeutunut sukupolvelta toiselle? Onko olemassa erityisiä kulttuurisia piirteitä, jotka ovat olleet merkittäviä suvullesi?


Henkilökohtainen tarina:

Kirjoita lyhyt tarina tai essee jostakin sukulaisestasi, joka herättää sinussa erityistä kiinnostusta. Tarinan tulisi sisältää tietoa henkilön elämästä ja merkityksestä suvulle.


Kuvahaaste:

Valitse yksi vanha valokuva sukuusi tai kotiseutuusi liittyen ja tee siitä analyysi. Millaisen tarinan voit kuvan perusteella kertoa?

1 kommentti:

  1. Vielä yksi tehtävä: tutustu kansallisarkiston digilehtiin ja etsi sukulaistesi kotikuntien paikallislehdistä sukulaisia koskevia uutisia.
    Minä löysin mm. uutisen yhden sukulaisen puukotuksesta, toise runonlausunnasta ja kolmannen ilkivallantyöstä rautatiellä.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus