Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

14.9.2007

Genos 2 / 2007 ilmestynyt

Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirja Genos on ehtinyt jo 78. vuosikertaansa. Tämän vuoden numero kaksi ilmestyi eilen.

Kannessa komeilee Anthony Naht vanhempi (1728-1804) tuntemattoman tekijän öljyvärimaalauksessa. Sisäsivuilla Hans Andersin käy läpi tämän suvun vaiheita Haminassa ja Viipurissa.

Rovasti Tapio Vähäkangas rakentaa vaikeasta tulkittavista lähteistä kuvaa ns. Lydekenpoikien suvusta 1400-luvun Suomessa. Tarina lähtee liikkeelle kiehtovasta kysymyksestä; mitä teki ritarinarvoinen mies, Arvid Klaunpoika Kyrössä maaliskuun 4. päivä vuonna 1459?

Markku Kuorilehto käsittelee Oulun kaupungin arkiston asiakirjoja ja niiden avulla tapahtuvaa merimiesten selvittelyä. Kaupungin merimieshuoneen arkistossa kun on purjelaivan mentävä aukko.

Heikki Impola esittelee 1500-luvulla voimissaan olleita rälssisukuja Pihl ja Ulf. Impolan mukaan vielä 1920-luvulla asui Pohjan pitäjässä Pihl -suvun jälkeläisiä.

Jessica Parland-von Essen pohtii digitalisoinnin ja tietokantojen merkitystä sukututkijalle.
Kaiken kaikkiaan Genosta ei varmaankaan ole suunnattu aloittelevalle sukututkijalle, mutta toisaalta artikkeleiden runsaat lähdeviitteet voivat auttaa kiinnostuneita etsimään muitakin lähteitä tutkimuksiinsa kuin vain Hiskin ja IGI-tietokannan!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...