Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

25.9.2007

Sara Regina Bergheim ja Anders Lilius

Vuonna 1818 meni naimisiin kaksi kaukaista sukulaistani. Lohjan Roution ratsutilan vanhan isännän tytär Sara Regina Bergheim vihittiin Metsämaan kappalaisen apulaisen, Anders Liliuksen kanssa. Anders oli ollut vuodet 1810-1816 Lohjalla samoissa tehtävissä.Pariskunnalla oli ikää jo jonkin verran, mutta silti avioliitto oli molempien ensimmäinen. Ilmeisestikin iästä johtuen ei Andersilla ja Saralla ollut yhteisiä lapsia. Myöskään merkintöjä au-lapsista heidän kohdallaan ei ole.
"Nuoripari" asui Metsämaalla, jossa molemmat puolisot kuolivat vuonna 1832. Metsämaa oli Loimaan seurakunnan vuonna 1778 perustettu kappeli. Sillä oli vuoteen 1801 saakka yhteinen pitäjänapulainen toisen kappeliseurakunnan, Alastaron kanssa.

Lohjalla Roution ratsutilan isäntä jatko Sara Reginan veli Claes Magnus Bergheim. Hänen puolisonsa oli Siuntion Kockiksen ratsutilan tytär Eva Lisa Lindberg. Heidän jälkeensä tilan omistajaksi tuli tytär Marian mies Selim Wikström. Hänestä mainitsinkin viime perjantain tekstissäni, joka koski ravikilpailuja.

Sekä Sara Reginan että Andersin esivanhemmat löytyvät omien esivanhempieni joukosta. Tosin sukulaisuus juontaa juurensa vasta 1700-luvulta, joten kovin läheisiä serkuksia emme siis keskenämme ole.

Huomattavasti mielenkiintoisempaa on sitten se seikka, että Sara ja Regina oli hyvin kaukaista suku keskenään. Molemmat kuuluvat Suomen kenties tutkituimpaan sukuun, Sursilleihin. Tästä linkistä löydät lisätietoja heistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...