Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

21.9.2007

Ravikilpailut

Hewosystäväin-yhdistys Nummen ja Pusulan kappeleista piti ensimmäiset kilwan-ajonsa 27 p:nä wiime maaliskuuta. Ilma oli kaunis erittäin sopiwainen. Ajo alkoi klo 12 päiwällä sittenkun palkintotuomarit oliwat tarkastaneet kilpailuun ilmoitetut hewoset, joita oli kaikkiaan 21, nimittäin 12 Nummen kappelista ja 4 Pusulasta sekä 3 Lohjalta ja 2 Wihdistä.

Toisen palkinnon, wiisikymmentä markkaa, sai kuwermenttisihteeri E.W. Stenström Nummelta; hänen 10-wuotias pruuni tammansa juoksi wirstaa pitkän radan kahteen kertaan 4 minuutissa 41 sekunnissa eikä rikkonut kertaakaan. Kolmannen palkinnon, kolmekymmentä markkaa, sai rusthollari Pusulasta, H.J. Werlander, jonka 9-wuotias pruuni ruuna juoksi kaksi wirstaa 4 minuutissa 18 sekunnista; rikkoi kolme kertaa.

Neljännen palkinnon sai rusthollarinpoika Nummelta, Jaakko Stenberg, jonka 6-vuotias musta tamma kulki tämän matkan 4 minuutissa 44 sekunnissa, rikkoi kahdesti. Rusthollari Werlander ei saanut sen wuoksi korkeampaa palkintoa, että yhdistyksen säännöissä on määrätty, että ruunahewoset Nummelta ja Pusulasta sekä oriit ja tammat muualta saawat kilwoitella ainoastaan kolmannesta ja neljännestä palkinnosta. Ensimmäistä palkintoa ei voitu jakaa.


Nopein hevonen oli kuitenkin rusthollari Selim Wikströmillä Lohjalta; hänen wiisi wuotias musta oriinsa, joka ensi kerralla rikkoi niin taajaan, ettei sille woitu palkintoa myöntää, juoksi sittemmin kaksi wirstaa 4 minuutissa 10 sekunnissa.
Artikkeli on ilmestynyt "Suomalaisessa Wirallisessa Lehdessä" nro 43, joka ilmesty 11.4.1878.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...