Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

18.6.2012

Naimalupa äidiltä


Lokakuussa 1856 vihittiin Karjalohjalla torpparin poika Henrik Stenström Tallaan kylän Pöykäriltä ja torpparin tytär Gustava Serafina Kourjoen Piiparilta. Molempien sukujuuret olivat tiukasti Karjalohjalla ja Sammatissa. Henrik ja Gustava Serafina saivat viisi lasta vuosien 1859-1866 välisenä aikana; Nils Gustaf, Mathilda Kristina, Amanda Gustava, Karl Viktor ja Ida Ulrika.

Perheessä asui myös anoppi Maja Lisa Piipari, joka oli siis Gustava Serafinan äiti. Hänen miehensä, Gustavan isä, Gabriel Henriksson oli menehtynyt lokakuussa 1853 arveluttavalla tavalla. Rippikirjan mukaan hänet löydettiin kuolleena Kourjoen rusthollin mailta, mutta haudattujen luettelossa on paljon tylympi teksti. Sen mukaan Gabriel, jonka nimi ao. luettelossa on kirjoitettu väärin Gustafiksi, kuoli ankaran juopottelun seurauksena.

Hieman lämpimämpi muisto jälkipolville tulee Gustava Serafinan hellyttävästä naimaluvasta, jonka allekirjoitti isän kuoltua äiti Maja Stina. Todistajana tässä paperilappuselle tehdyssä luvassa oli Gabriel Johan Pihlstedt, jonka henkilöllisyyttä en ole onnistunut tarkemmin paikantamaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...