Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

9.2.2014

Esivanhemmat kartalle

Sukuohjelmisto 2004 mahdollistaa henkilötietojen yhdistämisen Suomen Sukututkimusseuran "Suomen seurakunnat" -tietokantaan. Sen pohjalta voi muodostaa esimerkiksi omista esivanhemmistaan syntymäkartan. Tällä hetkellä olen onnistunut selvittämään kaikkiaan 1229 esi-isääni tai -äitiäni. Oheinen karttaa käsittää tietysti vain Suomessa syntyneet henkilöt niiden osalta, joiden syntymäpitäjä on ollut tiedossa.

Parikin sukuhaaraa lähtee seikkailemaan ulkomaille tuossa 1600-luvun lopussa, joten nyt olisi hakusessa parempi softa. Olisi mukava tehdä kartta, joka käsittäisi myös Ruotsin ja Pohjois-Euroopan Baltian maiden kera.

Mitään suurempaa hyötyä tästä kartasta ei nyt ole, mutta onpahan kiva todeta olevansa reipas sekoitus suomalaisia heimoja.

2 kommenttia:

  1. Esivanhempien sijoittaminen kartalle on mukava tapa havainnollistaa sukupolvien vaellusta ajassa ja paikassa. Itse olen rakennellut ihan manuaalisesti Google Mapsissa joka on tosin erinomaisen työlästä. Otin äskettäin käyttöön Legacyn joka sijoittaa tietokannan paikkatiedot parhaansa mukaan Bing'in kartalle. Historiallisia paikannimiä nämä nettikartat eivät luonnollisestikaan tunne joten manuaalipeliksi se tässäkin aika pitkälti menee.
    Mitenkäs tämä Suku2004 ja Suomen Seurakunnat tietokannan välinen keskustelu ja kartan rakentaminen käytännössä tapahtuu?

    VastaaPoista
  2. Legacy itselläkin kokeilussa!

    Sukuohjelmistossa on suora yhteys Suomen Seurakunnat-tietoihin, mutta en tiedä miten se on tehty

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...