Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

3.4.2007

Kaarle Digert ja vaimo Anna

Torppari, sahankirjuri ja suntio Kaarle Digert syntyi ja kuoli Marttilassa. Hänen tyttärensä Ida piti tarkkaa päiväkirjaa perheen elämästä 1800-luvun viimeisinä vuosina ja piirtää näissä kirjoituksissa kuvaa kohtalon kaltoin kohtelemaksi joutuvasta miehestä.

Kaarlen poikaa, Jannea, pidettiin jopa matemaattisena nerona. Valitettavasti lupaavan ja suurin uhrauksin koulutetun maisterin ura katkesi jo 30-vuotiaana tuskalliseen sairauteen.

Idan päiväkirjat on julkaistu "Kadonnut kangas - Retkiä Ida Digertin päiväkirjaan" teoksessa, jonka on kirjoittanut Anna Makkonen.

Kaarlen vaimo oli syntynyt Kosken Tl Tapalan kylän Anttilan torpassa. Hänen isänsä Gustaf oli Tapalan Jaakkolan rusthollarin tyttären avioton poika.

Mainitun rusthollarin, Olof Adamsson l. Olavi Sarinin isoisä Olof Warell oli syntynyt Lohjan Varolassa vuonna 1675. Sieltä hän oli kiertänyt mm. Maskun ja Mietoisten kautta Kosken Tl Tuimalaan. Siellä hänestä tuli Isotalon ratsutilan isäntä vuosiksi 1728-35. Tilan vuokraajana hän oli ollut jo paljon aiemmin.

Seuraavassa taulustossa on nuorena kuolleen Janne Digertin esivanhempia äidin puolelta.






















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...