Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

27.4.2007

Kanttori Widgren ja vaimonsa Emilia Hjerpe

Muutama viikko sitten blogissani oli kuva Halikon hautausmaalla olevasta kapteeni Grahnin vaimon haudasta.

Tämän Christina Carolina Hjerpen veljentytär Emelia Fredrica Amalia on puolestaan haudattu Tarvasjoen kirkon itäiselle seinustalle yhdessä puolisonsa Henrik Widgrenin kanssa. Henrik W. oli silloisen Euran kappelin eli nykyisen Tarvasjoen kanttori, joka syntyi Liedossa 1.3.1816.

Henrik oli keskimmäinen Liedon Raukkalan kylän Kallion talollisen, Jaakko Jaakonpojan ja vaimonsa Kaisa Jaakontyttären viidestä lapsesta. Äiti Kaisa oli kotoisin Torstilan rusthollista.

Emelia oli syntynyt vuonna 1816 Liedon Pinomäessä. Hänen isänsä, pitäjänapulainen Fredrik Reinhold Hjerpe oli kuollut ennen tyttärensä syntymää. Äiti Johanna Amalia von Torcken onkin merkitty kastettujen luetteloon leskeksi. Heidän avioliittonsa jäi sangen lyhyeksi, koska vihkiminen oli tapahtunut 28.10.1814.


Johanna Amalian vanhemmat olivat kapteeni Berndt Johan von Torcken ja Amalia Dorothea Fock, jotka asuivat tyttären syntymän aikaan Kaarinassa.

Henrik Widgren ja Emilia Hjerpe omistivat puolet Tarvasjoen Sepän l. Simolan rusthollista. Henrik kuoli keväällä 1890 ja Emilie eli leskenä yli 15 vuotta kuollen vuoden viimeisenä päivänä 1905.


2 kommenttia:

  1. On hauska nähdä, kuinka historian hämäriin vaipuneet ihmiset nousevat näkyviin tässä blogissa. Tai siis eivät näy, kun valokuvia ei juuri ole, vaan tulevat osaksi tarinaa.

    VastaaPoista
  2. Se näissä hautakivikuvissani on tarkoituksena. Lisäksi tässäkin tapauksessa täysin yllättäen löytyi yhtymäkohta aiemmin kuvattuun ja esiteltyyn henkilöön. En ollut millään tavalla tietoinen kiveä kuvatessa, että Emilia Hjerpe oli Christina Hjerpen vanhemman veljen tytär.

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...