Kiskon pitäjänseppä Erik Ajalin syntyi toukokuussa 1732 Aijalan kylässä. Hänen ensimmäinen puolisonsa oli Ylettylän Pitkän ratsutilan tytär Greta. Hänellä ja Erikillä oli lapset Erik ja Justina. Gretan kuoltua 1778 meni Erik naimisiin jo seuraavana vuonna Suomusjärven Kettulan kylän Sullan talosta kotoisin olleen Anna Eriksdotterin kanssa.
Erikillä ja Annalla oli viisi lasta. Näistä vanhin, Elias, muutti vuonna 1813 Kosken Tl pitäjään. Siellä hän asettui perheineen Koivukylään. Isänsä tavoin Elias oli pitäjänseppä. Perheen perinteitä tässä ammatissa jatkoi esikoispoika, 28.3.1813 perheen vielä Kiskossa asuessa syntynyt Elias Eliasson Ajalin.
Kiskoon jääneestä suvusta voidaan mainita 1766 syntynyt Erik Ajalin. Hän jatkoi isänsä jälkeen torpparina Ylettylän Kautmäen ratsutilan mailla. Erikin kuoltua nai hänen leskensä sepänkisälli Sundströmin Suomusjärveltä, josta sitten Kautmäki sai seuraavan torpparin ja sepän.
Erik nuoremman ja Eliaksen sisko (sisarpuoli) Justina työskenteli koko ikänsä Kautmäen rusthollin piikana. Heidän nuorempi veljensä Johan työskenteli taasen ensin Orijärven kaivoksilla renkinä, mutta viimeistään 1830-luvulla hän siirtyi samoihin töihin Mustion ruukille.
Avioliitto Anna Maria Knappsbergin kanssa jäi ilmeisesti lapsettomaksi. Samoin lapseton oli seuraavan veljeksen, Michelin avio perniöläisen Leenan kanssa. Michel oli töissä Orijärvellä aina kuolemaansa saakka alkusyksystä 1850.
Sukutauluissa näkyvien muiden lasten vaiheita ei ole kaikilta osin selvitetty. Kiskon rippikirjoissa on puutteita 1800-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä ja tuolloin häviävät tiedot eräiden osalta. Myöskään Koskelle Tl siirtyneen Elias Eliasson Ajalinin jälkeläisten vaiheet eivät ole toistaiseksi työn alla.
Alla oleva taulusto on poikkeuksellisesti tulostettu siten, että jokainen jälkeläinen saa oman taulunsa.
analytics
Katso tästä kurssitarjontaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogitekstisuositus
-
Aviottomien lasten isien jäljittäminen tarjoaa kiinnostavia sukututkimuksellisia haasteita. Historialliset lähteet, kuten tuomiokirjat, kirk...
-
Karjalohjan haudattujen luettelosta [1] lokakuun 15. päivältä vuodelta 1702 löytyy merkintä Puujärven kylässä asuneen Kaisa Kasperintyttäre...
-
Sukututkimuksessa tärkeysjärjestys perustuu yleensä tavoitteisiin ja käytettävissä oleviin lähteisiin. Alla oma suositukseni tärkeysjärjesty...
Karis kompani 1696-1809 papreista löytyy Ajalin Jöran synt. 1727 kuollut 7.5.1767, kuulunut Ajala ruotu ja siirretty 15.1.1753 Lönnhammar ruotuun. Kuuluuko tähän sukuselvitykseen.
VastaaPoistaOlen Kalevi Antero Ajali'n, olen Toivo Johannes Ajali'nin poika ja isoisäni oli Juho Konstantin Ajali'n Kiskosta.
Löytyykö meistä tietoa mihin sukuhaaraan kuulumme?
kalevi@ajalin.fi
Kyllä on hyvinkin samaa sukua eli tuo sinun "Yrjösi" oli tuon vuonna 1732 syntyneen pitäjänseppä Erik Ajalin isoveli :)
VastaaPoistaHei, en tunne sukua, mutta asun Aijalassa ja on aina mielenkiintoista törmätä näihin tietoihin tällä alueella aikoinaan asuneista ihmisistä.
VastaaPoistaHei, en tunne sukua, mutta asun Aijalassa ja on mielenkiintoista aina välillä törmätä tietoihin tällä alueella aikoinaan asuneista ihmisistä. Tässä on todella vanhaa asutusta, jokunen hyvin vanha rakennuskin vielä olemassa.
VastaaPoista