analytics

Armovuodensaarnaajia

Akatemiasampo on mainio palvelu, jonka avulla voi havainnollistaa henkilöiden, asioiden, paikkojen tai vaikka ammattien välisiä suhteita. Akatemiasammon taustadata on julkisesti saatavilla, joten sen avulla voi itsekin askaroida kaikenlaista. Tällä kertaa innostuin lataamaan kaikkien Akatemiasammosta löytyvien armovuodensaarnaajien tiedot.

Armovuodensaarnaaja oli pappismies, joka ilmestyi seurakuntaan kirkkoherran kuoltua. Armovuosi myönnettiin kuolleen perheelle ja tämän aika he saivat nauttia kyseisen vainajan palkkaetuja. Tuon ajan papin tehtäviä hoiti em. armovuodensaarnaaja. Usein tämä henkilö oli sukua edesmenneelle kirkkoherralle ja saattoipa armovuodensaarnaaja joskus naida kirkkoherran lesken. 

Akatemiasammosta saadun tiedon perusteella vein ilmaiseen My Word Art -palveluun kyseisten henkilöiden sukunimet. Tällä palvelulla voi helposti visualisoida tietomassoja, tässä tapauksessa armovuodensaarnaajien sukunimiä. Mitä isommalla tietty nimi näkyy oheisessa kuvassa, sitä useampi sen niminen henkilö on ollut armovuodensaarnaajana.
1 kommentti:

  1. Nyt täytyy Snellmanina kysyä teiltä kaikilta muilta, mitä tämä kertoo suvustani, vai kertooko se mitään ? Noista muista tässä mainituista suvuista täytyy erityisesti mainita Cajanus- Cajaner-Cajander- suku (mitkä lienevät kaikki samaa sukua ja yhteenlaskettuna siitäkin tulee iso "tekijä". Suuri osa noista tässä mainituista suvuista linkittyy sukuuni enemmän tai vähemmän. Omissa esipolvissani on ainakin Hornborgeja, Frosteruksia, Fellmaneja, Chydeniuksia, Alopaeuksia, Wireniuksia, Ganandereja ja varmaan kaikkia muitakin....😉 😆😄

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus