Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

24.1.2007

Karjalohjan ja Sammatin kylät

Reino Silvanto on täydentänyt kirjassaan "Sammatti" Karjalohjan kirkkoherran, Eric Lencqvistin kokoamia tietoja koskien Karjalohjan pitäjän kylien ja niissä olevien talojen määriä sekä nimiä.
Merkittävintä näissä luvuissa on se, että useat kylät ovat sulautuneet vuosisatojen kuluessa naapureihinsa. Samalla tavalla taloja on yhdistynyt tai kokonaan kadonnut. Peräti 10 kylää poistui kartalta vuosien 1460-1747 välisenä aikana. Esimerkiksi Leilä liitettiin Kiskoon hieman sen jälkeen, kun ankara tulipalo oli hävittänyt sen lähes kokonaan. Diskarlan kylä tuli osaksi Kuusia, kun taasen Kirstilän ja Haavasniemet yksinäistilat sulautuivat Katteluksen ratsutilaan.
Tarttilasta tuli osa Kourjokea ja Ahtilasta Ilmoniemen Rasvan ratsutilan osa. Ropakko autioitui ja liitettiin lopulta Ilmoniemen Pukkilaan. Rahikkala jakautui Makkarjoen ja Kourjoen ratsutilojen kesken.
Sammatin kappeliseurakuntaan oheisessa taulukossa mainituista kylistä kuuluivat yhdeksän alimmaista eli Kiikala/Pyölinmaa, Lohilampi, Haarjärvi, Luskala, Leikkilä, Niemenkylä, Myllykylä, Kaukola ja Sammatti.


This is a short description of the different villages in Karjalohja. Between 1460 and 1773 ten villages vanished. The reason was that they became a part of neighbourhood villages.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...