Wareliusten veljekset Mustion rippikirjassa |
Niilo Warelli antoi työpanoksensa Mustion ruukille, missä asuivat jonkin aikaa myös hänen veljensä Gregorius Warell ja Henrik Warelius. Ensiksi mainittu opiskeli Turun katedraalikoulussa päästen ylioppilaaksi 1753. Hän ei kuitenkaan koskaan hankkinut itselleen varsinaista ammattia tai työpaikkaa. Gregorius muutti Mustiolta Lohjan Jalassaareen ja kuoli naimattomana sekä lapsettomana 1787.
Henrik Warelius vihittiin papiksi 1742, jonka jälkeen hän työskenteli Lohjan kirkkoherran apulaisena. Pikkuvihan venäläishallinto nimitti Henrikin myös pitäjänapulaiseksi, mutta tämä kumottiin rauhanteon jälkeen 1743. Paria vuotta myöhemmin hänestä tuli Mustion ruukkisaarnaaja ja lopulta Karjaan kappalainen 1774. Henrik Warelius, joka käytti myöhemmällä iällä sukunimeä Warell, kuoli 1785.
Niilo Warell menehtyi jo 1762 jättäen jälkeensä pojat Hermanin ja Henrikin. Tosin hänellä ja Saralla oli ollut myös tytär Ulrika, mutta tämä oli kuollut alle vuoden vanhana. Sara Grabbe avioitui Niilon kuoleman jälkeen ratsumestari Carl Råbergin kanssa. Tästä aviosta syntyi tytär Juljana, jonka mieheksi tuli aikanaan kersantti Adam Sjöholm.
Adam Sjöholmin kautta syntyy huomattavan mielenkiintoinen sukuverkkoyhteys oman isoäitini vanhempien esi-isiin ja -äiteihin. Kudos on sen verran laaja ja monisäikeinen, että se vaatinee kokonaan toisen blogijutun.
Niilon ja Saran em. poika Henrik oli kahdesti aviossa. Ensimmäiseksi puolisokseen hän löysi vasaraseppä Olof Hjerpen tyttären, Lisan. Toinen vaimo oli Eva Sevon, Paimion Sievolasta lähtöisin olleen "pappissuvun" jälkeläinen. Tämä Wareliusten sukuhaara sammui lyhyeen, sillä kummastakaan liitosta ei syntynyt jälkeläisiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti