Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

7.2.2012

Kuvallinen yllätys Suku Forumin kautta

Suku Forumilla nimimerkki Kimmo O.K. omistavansa mustavalkokopioita 1920-lopulla ilmestyneistä "Itä ja Länsi" -lehdistä. Näissä aviiseissa julkaistiin kuvia Suomen sisällissodassa kaatuneista henkilöistä. Kun Kimmo toimitti forumille sukunimilistauksen, bongasin sieltä "ilokseni" yhden Vareliuksenkin. Koko sukututkimusharrastukseni sai alkunsa tästä Lohjan Varolan talosta lähteneestä suvusta ja oletin heti, että tämäkin "Varelius E." kuuluisi tuohon joukkoon.

Pyysin ja sain ystävälliseltä Kimmolta tuon kuvan, josta selvisi syntymävuosi 1895 sekä kaatumispaikka Hauho. Toisaalta "Suomen sotasurmat 1918-1922" tiedostosta oli helppo hakea tarkemmat tiedot. Kuvassa on Kaarlo Emil Varelius, joka oli kuolemansa aikaan kirjoilla Uudenmaan läänin Pyhäjärvellä. Hän oli kuitenkin syntynyt Pusulan Ikkalan kylän Uudentalon Grönbackan torpassa Kustaa Adolf Vareliuksen ja Eveliina Vilhelmiina Janssonin viidestä lapsesta toiseksi nuorimpana.

Äiti Eveliina oli kotoisin Mäkkylän Uudentalon rusthollista, kun taas isä Kustaa Adolfin isä oli pitäjänpuuseppä Henrik Warelius. Täten Tuuloksessa 1918 kuollut Kaarlo Emil oli sukua myös itselleni, sillä Henrik Wareliuksen isoisä, Varolan isäntä Henrik Isaksson oli oman suoran esi-isäni, räätäli Niilo Warellin veli. Oman isäni isoisän isoisä ja Kaarlo Emilin isoisä olivat keskenään pikkuserkuksia. Tästä selostuksestahan ei sitten ota selvää kukaan muu kuin toinen sukututkija, mutta itselleni tällainen kuvallinen yllätys oli enemmän kuin tervetullut. Tähän asti minulla on ollut käytössä vain yksi miespuolisen Warelius-sukuisen valokuva, nythän määrä tuplaantui!

Samalla huomasin lisätä em. torppari Kustaa Adolf Vareliuksen koko perheen tietokantaani. Tämä kävi helposti, sillä Pusulan tiedot löytyvät HisKistä peräti 1900-puolelle saakka.

Suuri kiitos sinulle Kimmo!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus

Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...