Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

30.11.2009

Eräs kummallinen avioliitto

Tällä hetkellä Alankomaissa, Belgiassa, Espanjassa, Etelä-Afrikassa, Kanadassa, Norjassa ja Ruotsissa on sallittu samaa sukupuolta olevien henkilöiden avioliitot. Lisäksi muutamat yksittäiset osavaltiot Yhdysvalloissa ovat hyväksyneet tämän Suomessa vielä tuntemattoman aviomuodon. Monissa maissa asia kaatuu jo siihen, että avioliitto on lainsäädännössä määritelty vain eri sukupuolta oleville pareille. Onpa maita, joissa vihkimisestä seuraisi kuolemanrangaistus.


Ensimmäisenä samaa sukupuolta olevien avioliitot laillistettiin Alankomaissa ensimmäisenä päivänä huhtikuuta vuonna 2001. Siellä ei todennäköisesti tiedetty, että melkein täsmälleen sata vuotta aiemmin oli Espanjan Madrisissa tapahtunut kenties ensimmäinen kahden naisen vihkiminen. Asiasta uutisoitiin myös Suomessa heinäkuussa 1901.

"Awioliitto kahden naisen kesken. Madridissa on äskettäin saatu selwille, että kaksi naista on solminut keskenään laillisen awioliiton. Toinen heistä, joka oli pukeutunut mieheksi, saapui wiime huhtikuun lopulla seurakuntansa papin luo ja lausui hänelle toiwomuksenaan tulla kastetuksi, koska hänen isänsä, joka ei ollut katolinen, ei ollut antanut kastaa häntä.

Pappi noudattikin hänen toiwomustaan ja antoi hänelle kasteessa nimen Mario. Saatuaan täten kastetodistuksen, ryhtyi hän heti awioliittopuuhiin. Kesäkuun kahdeksantena wietettiin nämä omituiset wihkiäiset."


Kuva - This Wikipedia and Wikimedia Commons image/multimedia is from the user Holek and is freely available at http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Lesbian_sign.svg under the creative commons cc-by-sa 2.5.

1 kommentti:

  1. Ai ettei homoavioliitot olekaan 2000-luvun salaliitto? Hauska juttu, piristi päivää. :D

    VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...