Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

7.12.2012

Vanha passi löydetty Tukholmasta

Dagens Nyheter - lehden nettisivujen kuvitusta
Alkuviikosta uutisoitiin miten Tukholman Riddarholmenilta oli kunnostustöiden yhteydessä löydetty säämiskäntekijäkisälli Gustaf Wilhelm Malmgrenin passi vuodelta 1831. Tämä vanha asiakirja oli sullottu aikanaan lattiantäytteeksi.

Varsin hyvin säilynyt passi sisälsi myös Tammisaaren silloisen pormestarin kirjoittaman todistuksen kisälli Malmgrenin hyvästä terveydestä. Luonnollisesti sukututkijaa, jonka tietokannassa on satakunta Malmgrenia, kiinnostaa heti Gustaf Wilhelmin sukulaisuus näihin henkilöihin ja tietysti itseensä.

Ikävä kyllä tapaus päättyy hyvin nopeasti, sillä jo muutaman minuutin vilkuilu Tammisaaren ulosmuuttaneiden luetteloon vuodelta 1831 paljastaa totuuden. Muuttokirjalta 37 Tukholmaan lähtenyt kisälli Gustaf Wilhelm Malmgren oli kotoisin Ruotsista. Tammisaareen hän oli tullut vuonna 1828 asuen Tukholmaan muuttonsa aikaan säämiskäntekijä Carl Magnus Wörmanin perheessä. Tammisaaren rippikirjan mukaan Gustaf Wilhelm oli syntynyt 23.5.1805.

Lisäys: tässä vielä linkki Tammisaaren rippikirjaan;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...