Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

28.1.2009

Genos 4 /2008

Suomen Sukututkimusseuran aikakauskirja Genoksen vuoden 2008 viimeinen numero tipahti postilaatikkoon eilen. Hieman myöhässä ollut aviisia kannatti taas kerran odottaa. Genos on onnistunut tekemään lehtimaailmassa jotain ainutlaatuista - sen ulkomuoto ja sisältö ei ole juurikaan muuttunut sitten 1930-luvun.

Tämä ei todellakaan ole moite. On harvinaista, että seuran ja tässä tapauksessa
Genoksen toimituksen näkemys lehdestä on säilynyt samana läpi vuosikymmenten. Genos on korkeatasoisten, hyvin dokumentoitujen ja tieteellisesti kirjoitettujen sukututkimukseen liittyvien artikkelien julkaisija. Aloitteleva sukututkija ei ehkä saa lehdestä kovin paljoa irti, mutta hänenkin olisi syytä siihen tutustua. Artikkeleiden lähdeviitteet antavat nimittäin runsaasti tietoa omaa tiedonhakua varten. On mukava huomata, että on itse voinut täysin ohittaa sellaisia lähdemateriaaleja, jotka antavat muitakin faktoja kuin nimet ja päivämäärät.

Uusimmassa numerossa artikkeleita ovat Antti Lehtosen "Oriveden Luodosta eli Holmasta ja sen omistajista 1400-1600 -luvuilla", Virpi Nissilän "Kiukaisten Laihian suku 1500-luvulta 1700-luvun alkuun - Laaja talonpoikainen sukuverkosto Ala-Satakunnassa" ja Heidi Ahlströmin "Onko meidän suvussa rikollisia? Hovioikeuden alistettujen asioiden päätöstaltiot sukututkimuksen apuna".

Erityisesti viimeksi mainittu on mitä mainioin opas kokemattomallekin tutkijanalulle - suosittelen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...