Turun Keskiajan markkinat valtaavat jälleen kerran koko entisen pääkaupunkimme, tällä kertaa kesäkuun lopulla 25-28.6.2009. Tapahtumaesitteestä löytyy toimintaa vauvasta vaariin. Mikäli haluat tosiactionia, menet tietysti katsomaan Rohan Tallien hurjia hevosturnajaisia torstaina ja perjantaina klo 18.30 & 20.30 sekä sunnuntaina klo 17.00 & 19.00.
Jos itse satut haaveilemaan ritarin urasta, kannattaa käydä Katedralskolanin sisäpihalla kokeilemassa jousiammuntaa, veitsien ja kirveiden heittoa sekä tietysti katapulttia! Paikalla ovat aika-ajoin myös Sirkuskunnan narrit, joiden avustuksella voi itsekin testata soveltuvuuttaan keskiaikaiseen sirkuskouluun.
Rauhallisemman viihteen ystävät nautiskelevat Turun Tuomiokirkon ohjelmistosta, missä mm. lauluyhtye Camerata Aboenses esittää 1400-luvun eurooppalaista musiikkia lauantai-iltana 27. päivä kesäkuuta. Edellisenä iltana hätäisimmät ovat käyneet kuuntelemassa Milargoa, erästä sangen pätevää vanhan musiikin yhtyettä.
Markkinatorilla, joka on avoinna päivittäin 12.00-20.00 tapahtuu sitten niin paljon, että parasta on tulla itse paikalle. Tunnelmaa voi etukäteen aistia ohjelmanumeroiden nimien avulla; "Pyhä mies pesulla", "Keskiaikainen muotinäytös", "Neito ja lohikäärme" ja "Mestattavan rikollisen tarina". Jos näistä ja kymmenistä muista ei omaa suosikkiaan löydä, on aika rientää lauantaina kello kuudelta "Kaiken rahvaan iltaan", jossa jokainen voi itse kiivetä lavalle ja esittää omia tulkintojaan keskiajan viihteestä.
Kuvan ritarit ja neito ovat Rohan tallien väkeä, jotka olivat paikalla 16.6.2009 Turun linnassa olleessa lehdistötilaisuudessa. Osuin sinne sattumalta kahvipaikkaa etsiessäni.
analytics
Katso tästä kurssitarjontaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogitekstisuositus
-
Henry von Northeim – keskiajan vaikutusvaltainen saksilainen ruhtinas Henry von Northeim (s. noin 1060) oli yksi aikansa vaikutusvaltaisimm...
-
Joulunaika tuo mukanaan monia rakkaita tapoja ja perinteitä, mutta oletko koskaan miettinyt, mistä nämä kaikki juontavat juurensa? Joulu on ...
-
Carlos II de España. Juan Carreño de Mirand via Wikimedia Commons Genin avulla voi tietyin varauksin tarkastella mielenkiintoisia asioit...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti