Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

3.6.2009

Vuoden kylä Varsinais-Suomessa

Varsinais-Suomen Vuoden kylä 2009 –kilpailu on taas käynnissä


Varsinais-Suomen Kylät ry yhteistyökumppaneineen etsii jälleen uutta Varsinais-Suomen vuoden kylää. Teemana on tänä vuonna Kylä ja kunta – kehittämiskumppanit. Etsimme siis kylää, joka tekee tiivistä yhteistyötä oman kuntansa kanssa.

Huomiota kiinnitetään mm. seuraaviin asioihin:

-    onko kylällä ja kunnalla ollut hankeyhteistyötä?
-    onko kylällä ja kunnalla suunnitteluyhteistyötä (kyläsuunnittelu, kaavoitus, viemäröinti- tai muut infra-asiat tms.)?
-    onko kylällä ja kunnan päättäjillä tapaamiskäytäntöjä (kutsutaan päättäjiä kylälle tms.)?
-    onko kylän ja kunnan välillä tehty sopimuksia jonkun palvelun tuottamisesta tai työn tekemisestä?
-    markkinoiko kunta myös kylän tontteja ja asuntoja?
-    pyrkiikö kylä aktiivisesti vaikuttamaan kylien neuvottelukunta-, aluetoimikunta- tai muun vastaavan toiminnan kautta kunnan päätöksentekoon?
-    millaista muuta yhteistyötä kylällä ja kunnalla on ollut?

Vapaamuotoiseen hakemukseen tulee kuvailla kylä (asukasmäärä, sijainti, alueen yhdistykset yms.) sekä kertoa kylän toiminnasta.

Muistakaa, että kyseessä on nimenomaan kylien – ei vain kyläyhdistysten  - kilpailu eli miettikää teeman kautta kaikkien kylän yhdistysten, seurojen ja järjestöjen toimintaa. Hakemuksessa tulee olla myös hakijatahon yhteystiedot mahdollista yhteydenottoa varten.

Hakemukset lähetetään Varsinais-Suomen kyläasiamiehelle 15.6. mennessä. Joko sähköpostitse tai postitse – yhteystiedot kirjeen lopussa.

Varsinais-Suomen vuoden kylä 2009 palkitaan 7.8. Yläneen Tourula-Keihäskosken kylässä

Tuomaristo arvioi kylät hakemusten perusteella kesäkuun puolivälissä, jonka jälkeen se tutustuu kyläkierroksella tarkemmin muutaman kylän toimintaan. Kyläkierrokselle valittaville kylille ilmoitetaan tarkempi aikataulu puhelimitse. Uusi Varsinais-Suomen vuoden kylä julkistetaan maakunnallisen kylätoimintapäivän huipentumana perjantaina 7.8. (Pöytyän) Yläneen Tourula-Keihäskosken kylässä.

Maakunnan vuoden kylälle 2009 on luvassa Osuuspankin lahjoittama lahjasekki. Yksi tai kaksi hyvää käytäntöä huomioidaan myös Varsinais-Suomen Kylät ry:n erityispalkinnolla. Ja totta kai luvassa on myös runsaasti positiivista julkisuutta.

Tieto kulkee

Kylä- ja asukastoiminnan ajankohtaisista asioista tiedottamisessa on siirrytty entistä enemmän sähköpostiin ja nettisivujen kautta toimimiseen – tiedotettavaa on varsin usein, kuten sähköpostiyhteystietonsa antaneissa yhdistyksissä on varmaan huomattukin. Toivoisinkin, että kaikista yhdistyksistä löytyisi yhdyshenkilö, jolle Varsinais-Suomen Kylät ry:n ajankohtaisista asioista voitaisiin tiedottaa nimenomaan sähköpostitse.

Tiedonkulun helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi toivoisin myös, että yhdistysten yhteyshenkilö- ja osoitemuutoksista ilmoitettaisiin mahdollisimman nopeasti.

Varsinais-Suomen Kylät ry:n jäsenyys kannattaa

Varsinais-Suomen Kylät ry:n jäsenet ovat saaneet kotiinsa kannettuna maaseudun kehittäjien ykköslehden MaaseutuPlussan, samoin jäsenet saavat mm. alennusta retkistä ja koulutuksista sekä ovat oikeutettuja Suomen Kylätoiminta ry:n maksuttomaan lakimiespalveluun.

Jos jäsenyys kiinnostaa, liittymislomake on nettisivuillamme (www.farma.fi/varsinais-suomenkylat) – kohdassa yhdistys. Voitte ottaa yhteyttä myös kyläasiamieheen, niin teille lähetetään liittymislomake postitse. Jäsenmaksu on 20 €.


Terveisin

Kyläasiamies Tauno Linkoranta
Varsinais-Suomen Kylät ry
c/o ProAgria Farma
Artturinkatu 2
20200  TURKU
044-533 4750
varsinaissuomen.kylat@turkulainen.com

Projektipäällikkö Outi Tikkanen
Suomen Kylätoiminta ry
045-120 2302
outi.tikkanen@kylatoiminta.fi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...