Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

1.1.2010

Matthew Buchinger Nurembergistä

Matthew Buchinger syntyi Nurembergissä kesäkuun toisena päivänä vuonna 1674. Hän oli järjestyksessä perheen viimeinen eli yhdeksäs lapsi. Aikaisemmin vanhemmat olivat saaneet iloita seitsemästä pojasta ja yhdestä tyttärestä. Pienen Matthew'n erotti sisaruksistaan helposti - hän syntyi kädettömänä ja jalattomana. Hänen lantionsakaan ei ollut kehittynyt.

Hänen lapsuudestaan ei ole säilynyt kuvauksia, mutta vartuttuaan miehen ikään hän herätti laajalti huomiota ympäri Manner-Eurooppaa. Suurta yleisöä kiinnosti se, miten fyysisesti hyvin
vajavainen henkilö saattoi persoonana olla niin mielenkiintoinen.

Herra Buchinger herätti ihastusta taidoilla, joiden sanottiin olevan todella ainutkertaisia. Hän pystyi soittamaan sujuvasti säkkipilliä, trumpettia ja dulcimeria. Buchinger myös suunnitteli mekaanisia apuvälineitä, joiden avulla hän pystyi kädentynkiensä avulla musisoimaan erilaisilla instrumenteilla. Hän osasi myös luovia musiikkityylien aallokossa.

Paitsi musiikillisia oli Buchingerillä myös muita taiteellisia kykyjä. Hän maalasi vaakunoita ja luonnoksia kynällään. Lisäksi hän oli taitava kortinpelaaja ja noppien heittäjä. Yleisölle Buchinger esiintyi lintujen kera, teki pieniä taikatemppuja ja hurmasi keilapeleillään. Vaatimattoman, alle metrin mittaisen varren sisälle kätkeytyi toiminnan mies, joka ehti olla elämänsä aikana peräti neljästi naimisissa. Näistä avioista hänellä oli kaikkiaan yksitoista lasta.

Jälkimaailmalle hän jätti ainakin yhden suurenmoisen taideteoksen, muotokuvan itsestään. Oheinen kuva on kopio alkuperäisestä maalauksesta. Alkuperäisessä teoksessa peruukin kiharoista pystyi lukemaan muutamien psalmien sanoja, näiden joukossa Isä Meidän -rukouksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...