Matthew Buchinger syntyi Nurembergissä kesäkuun toisena päivänä vuonna 1674. Hän oli järjestyksessä perheen viimeinen eli yhdeksäs lapsi. Aikaisemmin vanhemmat olivat saaneet iloita seitsemästä pojasta ja yhdestä tyttärestä. Pienen Matthew'n erotti sisaruksistaan helposti - hän syntyi kädettömänä ja jalattomana. Hänen lantionsakaan ei ollut kehittynyt.
Hänen lapsuudestaan ei ole säilynyt kuvauksia, mutta vartuttuaan miehen ikään hän herätti laajalti huomiota ympäri Manner-Eurooppaa. Suurta yleisöä kiinnosti se, miten fyysisesti hyvin vajavainen henkilö saattoi persoonana olla niin mielenkiintoinen.
Herra Buchinger herätti ihastusta taidoilla, joiden sanottiin olevan todella ainutkertaisia. Hän pystyi soittamaan sujuvasti säkkipilliä, trumpettia ja dulcimeria. Buchinger myös suunnitteli mekaanisia apuvälineitä, joiden avulla hän pystyi kädentynkiensä avulla musisoimaan erilaisilla instrumenteilla. Hän osasi myös luovia musiikkityylien aallokossa.
Paitsi musiikillisia oli Buchingerillä myös muita taiteellisia kykyjä. Hän maalasi vaakunoita ja luonnoksia kynällään. Lisäksi hän oli taitava kortinpelaaja ja noppien heittäjä. Yleisölle Buchinger esiintyi lintujen kera, teki pieniä taikatemppuja ja hurmasi keilapeleillään. Vaatimattoman, alle metrin mittaisen varren sisälle kätkeytyi toiminnan mies, joka ehti olla elämänsä aikana peräti neljästi naimisissa. Näistä avioista hänellä oli kaikkiaan yksitoista lasta.
Jälkimaailmalle hän jätti ainakin yhden suurenmoisen taideteoksen, muotokuvan itsestään. Oheinen kuva on kopio alkuperäisestä maalauksesta. Alkuperäisessä teoksessa peruukin kiharoista pystyi lukemaan muutamien psalmien sanoja, näiden joukossa Isä Meidän -rukouksen.
analytics
Katso tästä kurssitarjontaani
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Blogitekstisuositus
-
Henry von Northeim – keskiajan vaikutusvaltainen saksilainen ruhtinas Henry von Northeim (s. noin 1060) oli yksi aikansa vaikutusvaltaisimm...
-
Vanhoista käräjäkirjoista voi joskus löytää jopa sukupuita! Yksi näistä tapauksista on Viitasaarella noin vuonna 1827 kuolleen pitäjänsuuta...
-
Aviottomien lasten isien jäljittäminen tarjoaa kiinnostavia sukututkimuksellisia haasteita. Historialliset lähteet, kuten tuomiokirjat, kirk...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti