Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

1.4.2011

Tarvas-Radio

Joskus sitä ajautuu mielenkiintoisiin hankkeisiin lähes puolivahingossa. Parasta tässä on se, että juttu voi yllättäen kääntyä äärimmäisen hauskaksi ja opettavaiseksi. Tämän sain kokea Tarvasjoen ns. nettiradiotyöryhmän laajennetussa palaverissa viime keskiviikkoiltana. Vieraiksi kutsutut toimittaja Joona Haarala (YLE) ja nettiradio-osaaja Jussi Kokkola virittävät paikalle saapuneen runsaslukuisen joukon vilkkaaseen keskusteluun paikallisradion mahdollisuuksista.

Olen itse innostunut termistä hyperlokaali ja juuri siitä tässä projektissa tulee olemaan kyse. Tarvas-Radion tarkoituksena on tehdä, dokumentoida ja kertoa alle kahden tuhannen asukkaan pitäjässämme tarinoita sukupolvelta toiselle, kaverilta kaverille, tutulta tuntemattomalle jne jne. Toimittaja Haarala antoi lennosta monia hyviä esimerkkejä ja havaintoesityksiä siitä, miten nykytekniikka mahdollistaa esim. haastattelun tekemisen todella helposti. Itselleni oli suuri oivallus siinä, että saman henkilön kanssa voi tehdä vaikka puolen tusinaa juttuja alkaen aina eri näkökulmasta. Yhden pitkän ja monipolvisen tarinan sijasta kannattaakin tehdä monta pientä juttua, jotka ovat sitten paljon dynaamisempia sekä täten kuuntelijaystävällisempiä.


Mallia voi ottaa vaikka Tarvasjoen Kotiseutuyhdistyksen puheenjohtajan, Heikki Mustamäen tekemästä muisteluhetkestä Nummisen perheen luona, josta tässä alla on vain pieni pätkä;


2 kommenttia:

 1. Tällainen toiminta on loistavaa. Viime vuosikymmenellä puhuttiin, että netti on tehnyt langallisesta langatonta ja langattomasta langallista. Mutta eipäs, jos käyttää langatonta nettiä, niin paikallisradiokin toimii jälleen langattomasti.

  Ula-radiolupiakin on saatavilla. Tekninen koelupa on yllättävän halpa. Mutta lähettimen hinnalla (joka pitäisi vielä tarkastuttaa ao. laitoksessa) ostaisi parikin läppäriä ja mikrofonit, ellei säästä kyhäämällä laitteen itse.

  VastaaPoista
 2. Kiitos!
  Tarkoitus on tosiaan katsoa ensin tietokonepohjalta, mutta tuumia samalla olisiko ainesta/aineistoa/innostusta myös radiolupatoimintaan. Maksut ovat todella edullisia.

  Mukaan otetaan myös koululaiset, sillä ainakin opinto-ohjaaja koulussamme tuntui innostuneelta.

  VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...