Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

2.7.2012

Kuormurin historia

Henkilöhistorian lisäksi on itseäni alkanut viime vuosina kiehtoa yhä enemmän esineiden menneisyys. Mihin tiettyä tavaraa tarvittiin, kuka sen perheelle hankki, mitä se maksoi, mistä se ostettiin, miten saatiin ylipäätänsä maksettua, missä ja miten sitä käytettiin sekä lopuksi se kaikista mielenkiintoisin asia; miksi kyseinen esine tai laite hävitettiin, unohdettiin, rikottiiin tai hukattiin.

Esimerkkinä voisi olla tämä kotipitäjän metsässä makaava kuormurin ohjaamo. Chevrolet-merkkinen auto on varmasti kustantanut aikaan ihan merkittävän summan, mutta nyt siitä on jäljellä vain kasa ruosteista metallia ja muutama muovin palanen. Kuka tietäisi ensimmäisen ja viimeisen kuskin nimen, kuormurin reitin ja mitä sillä aikanaan kuljetettiin.

Autoharrastajat auttanevat tunnistamaan tarkemman vuosimallin - lisää kuvia täällä!

2 kommenttia:

 1. Saamani tiedon mukaan kyseessä on Chevy Pickup 1958. Perusteluna entinen koulukaverini totesi seuraavaa;
  57 mallisessa ja vanhemmissa on iso maski ja yksinkertaiset lamput. 58 mallisessa tuplalyhdyt ja vilkut lamppujen alla, 59 mallinen taas on muuten aika samanlainen mutta maskissa vilkkujen välissä vuosimallissa58 oleva "chevrolet" teksti puuttuu viisysistä. 60-mallisessa jo taas toisenlainen keula, varsinkin konepellin kahdet sivulla olevat ilma-aukot joissa vilkut ja etulyhdyt maskin tasalla . Eli siis näin perustellen julistan sen olevan mallia 1958. :)

  VastaaPoista
 2. Tää on just -59.
  Konepellin etureunassa ison etumerkin rajat joka oli -59 mallissa, samoin lokareissa isommat mallimerkit. 58 mallissa keula ja sivumerkit pienempiä.
  Myös -59:ssä oli teksti maskissa.
  JPa

  VastaaPoista

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...