analytics

Erään hautakiven kertomaa

Henrik Edvard Tallqvistin vanhemmat olivat tulleet Karjalohjan Lohjan Pietilän kylän Lennon talon isäntäväeksi vuonna 1851. Henrik Johan Tallqvist oli kotoisin Pellonkylän rusthollista, jota hänen isänsä suku oli hallinnut jo vuosikymmeniä. Henrik Edvardin äiti Eva Stina Sorren oli taasen rusthollarin tytär Ilmoniemen Rasvalta. Tämä Sorren -suku oli kotoisin Mustlahden Sorrin talosta osan jälkeläisistä käyttäessä sukunimen Flink.

Henrik Edvard Tallqvist löysi puolisokseen Lohjan Marttilan Martin talossa syntyneen Sofia Vilhelmiina Marttelinin. Sofian sukunimi on luonnollisesti saanut alkunsa talon ja/tai kylän nimestä. Hän oli perheensä vanhin lapsi ja asui myöhemmin Henrik Edvardin kanssa Pietilän, Marttilan ja Seppälän kylissä. Heidän omista lapsista Johan Edvardista tuli Seppälän isäntä vuonna 1902 hänen avioiduttua talon edellisen isännän tytärpuolen, Ida (Söderblom) Erikssonin kanssa.

Mukavalla tavalla Henrik Edvard Tallqvist, Sofia Martelin ja Ida Eriksson ovat kaikki kolme itselleni sukua. Oheisessa taulustossa on esitetty Johan Edvardin ja Idan tyttären, Ester Seppälän esipolvet. Niistä osa johtaa hyvinkin kaukaiseen menneisyyteen ja tuolloin sukujohtojen oikeellisuuteen tulee kiinnittää erityistä huomiota. Näin ollen keskiajalle päättyvät esivanhempain linjat kannattaa ottaa enemmänkin ajanvietteenä kuin varmana faktana. Tähän mennessä en ole törmännyt yhteenkään ns. sukutarinaan, joka olisi osoittautunut totuudeksi. Sen takia suhtaudun aina hyvin suurella varauksella kreivillisiin esi-isiin ja saksalaisiin prinsessoihin.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Habsburgit ja sisäsiittoisuus