Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

5.8.2008

Muisteludraamaa Kiskossa

Tervetuloa Kiskoon Tieksmäki-Metola -kyläyhdistyksen ELOTULET -juhlaan lauantaina 9.8.2008 klo 18.00 alkaen Tieksmäen Lainerantaan.

Elojuhlan kohokohta on kyläläisten itse valmistama kuvaelma "Näin meill enne - työt ja tanssimist". Esitys perustuu kyläläisten muistoihin ja muisteluihin, mottona on: "Mitä ihminen tarvitsee? Leipää, itsetuntoa ja kunnolliset työkalut". Kuinka kaatui honka pokasahalla? Miten sen munintakone oikein toimi? Ja miksi se
Parkin Jaska pystytteli niitä heinäseipäitä aamuyöstä tanssien jälkeen? Tapahtumat sijoittuvat 1950-luvulle ja Tieksmäki-Metola-Hongisto -kylien tienoille.

Kyläläiset ovat itse keräneet jutut ja tarinat, rakentaneet lavasteet, etsineet varastoistaan rekvisiitan ja puvut. Käsikirjoitusapuna heillä on ollut perniöläinen elokuvakäsikirjoittaja Timo Lapila. Esityksessä vierailee myös suomusjärveläinen laulajatar Kaarina Ollila sekä salolainen Seuratanssiklubi. Esityksen ohella juhlilla on perinteisiä kesäjuhlien ohjelmanumeroita: valokuvanäyttely, lapsille ohjelmaa, arpajaiset jne.

Kyläläiset muistelevat jo neljättä kertaa, ensimmäinen esitys "Näin meill enne" esitettiin kesällä 2005.
Kyläläiset olivat vastikään rakentaneet uuden Laineranta kylätalon saunoineen. Talon seinien sisälle kaivattiin yhteistä toimintaa ja paikallishistoria kiinnosti. Ensimmäisenä vuonna tarinankeruusta, esityksen suunnittelusta ja ohjauksesta vastasivat Annamari Karjalainen ja Tarja Ervasti. Vuosi vuodelta kyläläiset ovat ottaneet itselleen enemmän vastuuta esityksen valmistamisesta. Tämän vuoden näytelmä on kyläläisten itse suunnittelema ja toteuttama, ohjausapuna ovat olleet Annamari Karjalainen ja teatteri-ilmaisun ohjaaja opiskelija Sari Pasanen.

Olette lämpimästi tervetulleita jakamaan kiskolaisia tarinoita. Lainerannan osoite on Pitkäniementie 119. Reitti on viitoitettu Tieksmäentien/Salo-Inkootien risteyksestä juhla paikalle.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset läänintaiteilija Annamari Karjalainen, Varsinais-Suomen taidetoimikunta, puhelin 040-73 73 107, [ mailto:annamari.karjalainen@minedu.fi ]annamari.karjalainen@minedu.fi

The fight : Drury Lane. Digital ID: 833974. New York Public Library

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...