Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

14.5.2010

Commerce Tulipalo

Tampereen keskustassa parhaillaan pahasti tuhoutuvan ns. Commerce -rakennuksen suunnitteli vuonna 1899 helsinkiläinen arkkitehtitoimisto Andersin, Jung & Boman. Yrityksellä oli useita kohteita Tampereella. He olivat esimerkiksi jättäneet alkuvuodesta 1899 kaupungille piirustuksen 41 tulisijaa sisältävästä kivirakennuksesta, joka tulisi nousemaan tontille 47 kymmenennessä kaupunginosassa. Talosta oli tarkoitus tehdä kolmikerroksinen. Arkkitehtien mukaan sen ulkonäkö tulisi olemaan huomiota herättävä ja uudenaikainen.

Commercen talossa on myös aiemmin riehunut tulipaloja ja ensimmäinen niistä oli jo syyskuussa 1899. Tuolloin Rohdoskauppayhtiön kerrottiin säilyttäneen rakennuksen alakerroksessa tulenarkoja tuotteita vastoin voimassa olleita määräyksiä. Näin olleen Tampereen Uutisissa 29.9.1899 arveltiin paloapuyhtiöiden vaativan korvauksia Rohdoskaupalta niiltä osin kuin se itse joutui maksamaan niitä vakuutetuille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Julmaa vanhuksen hoivaa

Liedon Ankan kylän Ryngöllä syntyi tammikuussa 1821 rusthollari Matti Heikinpojan ja Ulrika Jaakontyttären perheeseen tytär, jolle annettiin...