Suku-uutiset myös Facebookissa - JuhanSuku

29.9.2010

Salon Seudun Sukututkijat 25 vuotta

Salon Seudun Sukututkijat on päässyt mukavaan neljännesvuosisadan ikään. Sen kunniaksi jäsenlehti ilmestyi pari viikkoa sitten juhlamuodossa uudella "Suvustaja" -nimellä varustettuna. Sinänsä lehti on perinteinen yhdistyksen jäsenjulkaisu, mutta sisältö on viimeisten vuosien aikana ollut pääsääntöisesti erittäin taitavasti kirjoitettua asiaa.

Juhlanumerosta löytyy mm. Vesa Hännisen artikkeli SSS:n taipaleesta 25 vuoden ajalta, Eero Kallio kertomus seuran kevätretkestä, Maija Vainion eriomainen artikkeli Inkereen meijerikoulusta 1875-1882, Seija Rannikko-Iltasen juttu Halikon Hakoniskoista, Hanna-Maija Saarimaan tarina Elävän leskiä ja kaksinnaimista, Kaija Salminen pohdintä vääpeli Nils Qvist sukuperästä ja Hännisen toinen kirjoitus 250 vuoden takaisesta perukirjasta.

Lehden kansi muodostaa oman arvoituksensa, sillä siinä olevan kuvan henkilöistä ei ole tietoa. Kuva on Erkki Koskisen albumista Karunan Leiskulta, mutta muutoin sen tarina on tuntematon.

Salon Seudun Sukututkijoiden 25-vuotisen tarinan voi hyvin tiivistää Hännisen historiikkijutun loppulauseeseen; "vielä 2010-luvullakin sukututkimus on ennen kaikkea ihmisten kohtaamista - niin menneiden vuosisatojen kuin nykyistenkin!"

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Blogitekstisuositus

Muslimi, josta tuli kristitty

Nakkilan seurakunnan vierasseurakuntalaisten luettelosta löytyy todella mielenkiintoinen tapaus elokuulta 1880. Mainitun kuukauden 15. päiv...